Gerrit Wijnne nieuwe bestuursvoorzitter

ELBURG - Het Nationaal Orgelmuseum in Elburg heeft Gerrit Wijnne als nieuwe bestuursvoorzitter benoemd. In de lokale politiek is hij geen onbekende. In de afgelopen jaren was de heer Jan Verbree (1940) voorzitter van het museumbestuur. Onder zijn leiding wist het museum een steeds professionelere uitstraling te krijgen. Verbree maakte zich onder meer hard voor een onderzoek naar een warmtenet in de binnenstad van Elburg, samen met drie andere partijen. Anderhalf jaar geleden werd het museum toegelaten tot het Museumregister en mocht het de Museumkaart gaan voeren. Er werd onder Verbree’s voorzitterschap een communicatie-medewerker aangetrokken, die voor anderhalve dag per week voor het museum aan de slag ging en kortgeleden tot directeur werd benoemd.

Helaas zag de heer Verbree zich een aantal weken geleden genoodzaakt zijn functie met onmiddellijke ingang neer te leggen, in verband met gezondheidsproblemen.

Als opvolger van de heer Verbree heeft het bestuur gemeend Gerrit Wijnne (1951) uit Elburg te benoemen. Binnen de gemeente Elburg heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. Tien jaar zat hij als wethouder in het gemeentebestuur van de stad, waarna hij nog eens ruim vijf jaar als wethouder in Enkhuizen diende. Voordat Wijnne als wethouder aan de slag ging, werkte hij jarenlang in het bedrijfsleven.

Wijnne: ‘Ik vind het een eer om als geboren Elburger voorzitter van het Orgelmuseum te mogen zijn. Ook de huisvesting van het Orgelmuseum spreekt mij zeer aan.’

Wijnne is voor een termijn van vier jaar benoemd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment