museumelburg1

ELBURG -  Er is weer van alles te beleven voor gezinnen en kinderen tijdens de Rotary Museumkidsweek in Museum Elburg. Het thema ‘Mysterie in het museum’ zal in de herfstvakantie iedere dag leiden naar verrassende belevenissen en er is vooral veel te doen en dat allemaal gratis voor kinderen! Kinderen kunnen in 1,5 uur tijd allerlei mysterieuze en magische knutselwerken maken. T-shirts kleuren, toverstaffen knutselen, glow-in-the-dark schilderen en toverdrankjes brouwen. Alle kinderen van 7 tot 13 jaar zijn welkom. De eerste ronde is van 13.00 tot 14.30 uur en de volgende ronde is van 15.00 tot 16.30 uur. Ouders kunnen hun kind afzetten bij de balie en zelf een boodschap doen of het museum bezoeken.

Professor Bombasticus zal op zaterdag 24 oktober drie maal een magische voorstelling uitvoeren in de trouwzaal. De ietwat vreemde Professor Bombasticus onderzoekt de zeer geheimzinnige Zingende Zucht van klooster Elburg. De Professor wil met de rook uit zijn Heksensoep de zeer geheimzinnige Zingende Zucht vangen. Hoe loopt dat af… Deze voorstellingen vinden plaats met als starttijden 13.30 uur, 14.30 uur en om 15.30 uur.

Daarnaast kunnen gezinnen de Escaperoute spelen wat veel uitdaging biedt en waarbij samenwerking vereist is. Dit is een unieke en eigentijdse manier om kennis te maken met de collectie en het museum te beschermen tegen een heuse cyberaanval. Daarnaast staat er alleen deze herfstvakantieweek een speciale kist. De Break-in-box moet geopend worden door het oplossen van uitdagende vraagstellingen, puzzels en materialen om het mysterie op te lossen. De Break-in-box wordt aangeboden door Erfgoed Gelderland in het kader van het Verhaal van Gelderland.

Aanmelden voor dit alles is nodig via info@museumelburg.nl of per telefoon. Bij de kinderactiviteiten staan we maximaal 15 kinderen toe vanaf 7 jaar zonder begeleiding. De voorstellingen kunnen bezocht worden met 20 kinderen per voorstelling onder begeleiding van max 1 ouder per gezin. Kijk voor meer informatie op www.museumelburg.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment