Uitreiking energiecoaches gemeente Elburg

ELBURG - Van gedachten wisselen over kleine, energiebesparende maatregelen? Of hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie? Vanaf deze week staan er twee enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Elburg klaar om inwoners te adviseren over kleine energiebesparende maatregelen in hun woning. Wethouder Arjan Klein, beleidsmedewerker Hettie Tychon en Veluwe Duurzaam reikten woensdag 18 november de certificaten aan de kersverse energiecoaches van Elburg uit.

Het nemen van energiebesparende maatregelen scheelt niet alleen CO2-uitstoot, maar zorgt ook voor een lagere energierekening en meer comfort in de woning. De gemeente Elburg wil graag woningeigenaren hierin stimuleren en voorzien van passende informatie over hun eigen woonsituatie. Om inwoners daarin van advies te voorzien, zijn er energiecoaches opgeleid door duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Buurman met kennis en ervaring

Vrijwilligers Stefan Wilms en Daan Hoogland hebben de training via Veluwe Duurzaam gevolgd waarin zij vijf avonden lang dieper ingingen op thema’s als isolatie, ventilatie en subsidiemogelijkheden. Met deze informatie kunnen zij andere inwoners verder helpen met hun vragen omtrent kleine energiebesparende maatregelen, offerte-aanvragen en subsidiemogelijkheden. Ze zijn als het ware ‘de buurman met kennis en ervaring’.

Gesprek aanvragen

Inwoners kunnen kosteloos en geheel vrijblijvend een gesprek bij Veluwe Duurzaam aanvragen. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de Noord-Veluwe waar inwoners van de zeven Noord-Veluwse gemeenten terecht kunnen voor energieadvies en advies op gebied van verduurzaming. Aanvraag voor een coachgesprek kan via www.veluweduurzaam.nl/advies/energiecoaches

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment