open dag

ELBURG - Zaterdag 17 mei staan in Elburg de deuren van Waterschap Vallei en Veluwe open voor het publiek van 10.00 tot 16.00 uur op de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Industriestraat 31. Iedereen is van harte welkom om te kijken wat het waterschap allemaal doet. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen. Ook kunnen ze waterbeestjes bekijken onder de microscoop. Ze kunnen meedoen aan waterspelletjes en proefjes. Bezoekers krijgen gratis koffie, thee, limonade, ijs en poffertjes. Muziekvereniging Concordia uit Elburg zorgt voor een muzikale omlijsting.

 Nieuwe gasmotor

Iedereen kan bekijken hoe de rioolwaterzuiveringsinstallatie werkt. De installatie in Elburg kan ruim 2,85 miljoen liter afvalwater per uur verwerken. Dit zijn ruim 19.000 badkuipen (van 150 liter) per uur. Het waterschap haalt energie uit ons rioolslib. Medewerkers vertellen tijdens een rondleiding hoe dat gebeurt. Zo geven ze uitleg over de gloednieuwe gasmotor die burgemeester Frans de Lange (gemeente Elburg) en dijkgraaf Tanja Klip-Martin (Waterschap Vallei en Veluwe) 's morgens feestelijk in gebruik nemen. De nieuwe gasmotor wekt energie op uit het biogas afkomstig uit poep en plas van mensen uit de regio van Elburg en Nunspeet.

Duurzame koers

Het waterschap ziet de realisatie van de nieuwe gasmotor als een mooi voorbeeld hoe een duurzame koers het waterschap betaalbaar houdt voor en namens alle mensen in de regio. De gemeente Elburg maakte de realisatie mede mogelijk.

Boten en tractoren

Schone beken en sloten zorgen voor goed stromend water. Voor het maaien in en langs het water gebruikt het waterschap speciale boten en tractoren. Medewerkers staan klaar om informatie te geven, ook over het materieel dat aanwezig is.

Fietsexcursie

Een fietsexcursie - met eigen fiets - vertrekt om 10.30 uur en om 13.30 uur vanaf de rioolwaterzuivering aan de Industriestraat te Elburg. U kunt zich ter plekke aanmelden vanaf 10.00 uur of vanaf 13.00 uur. De tocht is ongeveer 18 kilometer lang en gaat onder meer langs de Stadsgracht en Havensluis, Puttenerbeek, Huisdijk, Hoge Enk, de zomerdijk van Doornspijk naar Elburg en enkele stuwen die onlangs vispasseerbaar zijn gemaakt. We eindigen weer op de rioolwaterzuivering.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment