auto

ELBURG - In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Elburg flink afgenomen. Vergeleken met 2016 zijn er in 2020 67 procent minder auto’s gestolen. Ook ten opzichte van 2019 is er een daling te zien.   Als het aankomt op autodiefstallen, is Elburg de afgelopen jaren een stuk veiliger geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 15 auto’s gestolen, maar dat is in 2020 gedaald tot 5 auto’s. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie. Deze daling is ook te zien in de omliggende gemeente Oldebroek

In de onderstaande grafiek staat het aantal autodiefstallen per gemeente van Gelderland voor de periode van 2016 tot 2020. 

 Positief nieuws 

Het dalende aantal autodiefstallen is positief nieuws voor iedereen met een auto in Elburg. Een vermindering van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verlaging van de autoverzekeringspremie. Hoe kleiner de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe minder risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Elburg veel goedkoper zijn om te verzekeren dan in Nunspeet, waar jaarlijks veel meer auto’s worden gestolen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment