plantjesmarkt 2013 010

ELBURG - Het is al twintig jaar traditie bij Tuincentrum de Nieuwstad om na Moederdag een gezellige plantjesmarkt te organiseren. Sfeervolle marktkramen boordevol zomerbloeiers en vaste planten vullen een groot deel van het parkeerterrein. Wat ooit begon als een kleine geraniummarkt is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ruim opgezette plantjesmarkt. ,,De naam "geraniummarkt" dekte de lading niet meer," licht Johan Klein van Tuincentrum de Nieuwstad toe. ,,Twintig jaar geleden hadden we naast het tuincentrum ook een eigen kwekerij van waaruit we jaarlijks een geraniummarkt organiseerden. Inmiddels komen de planten rechtstreeks van de veiling en van diverse kwekers en biedt de markt volop keus in zomerbloeiers, heesters en vaste planten. "

Een groot deel van het parkeerterrein van Tuincentrum de Nieuwstad zal op donderdag 15 mei (van 12.00 tot 18.00 uur), vrijdag 16 mei (van 9.00 tot 21.00 uur) en zaterdag 17 mei (van 9.00 tot 17.00 uur) gevuld worden met diverse vrolijke kramen met allerhande zomerbloeiers als Spaanse margrieten, petunia's en geraniums. Ook zullen er diverse vaste planten te vinden zijn, gemengde hangpotten, buitenpotten, manden en potgrond. ,,We hebben drie dagen lang veel scherpe aanbiedingen, zoals tien geraniums voor tien euro. De kracht van deze dagen is echt dat er veel handel te vinden is voor weinig geld," aldus Martin Klein.

Naast een bezoek aan de sfeervolle plantenmarkt buiten, is het zeker een aanrader om ook het tuincentrum binnen te bezoeken. Tuincentrum de Nieuwstad beschikt over verschillende afdelingen met onder meer tuingereedschappen, dierbenodigdheden, kamerplanten, orchideeën en woon-, sfeer- en cadeauartikelen. ,,Vanwege de relatief zachte winter kunnen planten veel last krijgen van luizen, rupsen en slakken," legt Elly Klein uit. ,,Wij hebben hiervoor de nodige bestrijdingsmiddelen in huis. Het is tevens van belang om extra bij te mesten, aangezien planten, nu ze volop in blad komen, extra bouwstoffen nodig hebben. Ook hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres."

Tuincentrum de Nieuwstad heeft volop gratis parkeergelegenheid, ook tijdens de plantjesmarkt. ,,Kom langs en profiteer van vele veilingkoopjes!" Tuincentrum de Nieuwstad, Parallelweg 7, Elburg. Tel. 0525 – 681773/www.tuincentrumdenieuwstad.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment