thumbnail 2021.03.11 Binnen de Poorte Studio Lusin HR 4772

ELBURG – Als de horeca weer open mag opent Natasja Bijl, eigenaresse van Achter de Poorte, haar tweede restaurant in Elburg onder de naam ‘Binnen de Poorte’. Weliswaar een Pop Up restaurant, dat in eerste instantie tot en met augustus open blijft. Dat doet ze aan de Beekstraat 39. Dit is in het horecapand waar voorheen Brasserie Suyd en Woodies zaten. Binnen de Poorte wordt een onderscheidend horecaconcept in Elburg.

De afgelopen maanden is er flink geklust in het pand aan de Beekstraat. Met een stijlvol en vintage interieur als resultaat. Het Pop Up concept is nieuw voor de horeca in Elburg. De onderneemster gaat een jong en fris restaurant openen, waar het standaard voor- hoofd en nagerecht naar de achtergrond wordt verdrongen. “Het wordt een ander concept dan mensen bij Achter de Poorte gewend waren. Hier gaan we allerlei gerechtjes aanbieden die samen een maaltijd vormen. Zo kunnen gasten een palet aan gerechten in kleinere porties proeven”, aldus Natasja.

Trend
“Dit is een restauranttrend die in grote steden erg populair is onder jongeren. Ook wel het sharing diner genoemd, zodat je van elkaars gerechten kan proeven. Het formaat van de gerechten is vergelijkbaar met een voorgerecht. Je kan hierdoor langer tafelen, maar ook even snel een hapje eten”, legt Natasja uit.


Niveau

Bij ‘Binnen de Poorte’ stap je makkelijk binnen. Neem je een plekje aan de bar, in het restaurant of op het terras. “Laagdrempeliger maar wel op hoog niveau. Zo werken we met koks en bediening van Achter de Poorte en hebben we versterking van een personeelslid die bij de Librije heeft gewerkt. Het complete plaatje moet kloppen. We werken met pure en verse gerechten. De stijl is modern, herkenbaar en heeft Oosterse invloeden. Zo staan er straks oesters, tom kha kai, verse tonijn en iron steak van de Green Egg op het menu. Dit zal zich ook vertalen naar de drankenkaart waarop cocktails en champagnes te bestellen zijn. Het restaurant is coronaproof ingericht en op het terras is plek voor dertig gasten”, aldus Natasja.

Reserveren

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een eigen website. Deze zal voor de opening klaar zijn. Reserveren kan straks ook via de website www.binnendepoorte.nl telefonisch via 06 16 01 05 98 of per mail via info@binnendepoorte.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment