thumbnail Violen Boerderijmuseum 1 1

OLDEBROEK – Het Boerderijmuseum moet noodgedwongen de deuren dicht houden vanwege corona en heeft daardoor geen inkomsten maar wel onkosten. Om het financiële leed enigszins te verzachten gaan de vrijwillig(st)ers van het museum door met acties op de laatste zaterdag van de maand. Zaterdag 27 maart luidt het Boerderijmuseum het voorjaar in met tongstrelende pannenkoeken, zelfgemaakte overheerlijke boerenadvocaat en vrolijk gekleurde viooltjes.

Bestellen kan t/m donderdag 25 maart via info@boerderijmuseum.nl, via de website www.boerderijmuseum.nl (onder het kopje bestellen), telefonisch 0525 63 1457 (oók via de voicemail) of via een pb op Facebook.

De kosten zijn: pannenkoek naturel € 2,00; pannenkoek met spek € 2,50; advocaat € 5,50 per jampotje; 2 jampotjes advocaat € 10,00. Tray met 9 viooltjes € 5,-; tray met 18 viooltjes € 10,-. De bestelde producten kunnen zaterdag 27 maart tussen 10.00 en 12.30 uur coronaproof worden afgehaald bij het Boerderijmuseum, Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Wat de viooltjes betreft kunnen de kopers bij het afhalen zelf de kleur kiezen.

Donaties en acties

Financieel draait het Boerderijmuseum op vrijwilligers, bezoekers, ’vrienden van het Boerderijmuseum’, extra activiteiten, donaties, sponsoring, giften en subsidies. Door de lockdown is het museum nu gesloten vanwege de corona-uitbraak. De vaste lasten gaan door. Dat betekent dat er momenteel meer geld uit de kas van het museum vloeit dan er in komt. ”Daarom is het geweldig dat onze vrijwilligers de handen uit de mouwen steken en acties houden,” zegt voorzitter Nicolet Hoorn. Volgens mevrouw Hoorn is vorig jaar gebleken dat de inwoners van de gemeente Oldebroek en de regio willen dat het Boerderijmuseum blijft bestaan. Ondersteuning is ook mogelijk via giften op bankrekening NL58 RABO 0348 43 6300 t.n.v. Stichting Boerderijmuseum ’de Bovenstreek’ te Oldebroek. ”De mensen uit deze regio hebben vorig jaar steeds goed gereageerd op de acties. Als bestuur hopen we ook dit jaar weer op die steun,” zegt mevrouw Hoorn.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment