buurtbemiddeling

ELBURG -  Kom je uit Nunspeet, Elburg, Oldebroek of omgeving en kan je goed luisteren en observeren, vragen stellen en heb je een open, positieve en een optimistische benadering naar mensen? Dring jij je eigen normen en waarden niet op? Je laat je niet van de wijs brengen door agressie of verbaal gedrag. Je staat open voor mensen en je kunt goed samenwerken. Dan is Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek op zoek naar jou.

Rol van buurtbemiddelaar

Bemiddelaars zijn vrijwilligers die een specifieke training hebben gevolgd in de methodiek buurtbemiddeling. Bemiddelaars zijn neutraal, zij kiezen geen partij in een conflict. De bemiddelaar brengt mensen in contact en zorgt dat de bestaande problemen bespreekbaar worden. Buurtbemiddelaars leiden het gesprek in goede banen. Uiteindelijk zijn het de buren zelf die het probleem oplossen.

Wat gevragd

Buurtbemiddeling Nunspeet-Elburg-Oldebroek is op zoek naar mensen die: empathisch zijn, mensen met een ander leefwijze/cultuur respecteren, kunnen omgaan met emoties en agressie, de Nederlandse taal beheersen, die met de juiste vraagstelling tot de kern van het conflict doordringen, die eigen waarden en normen niet opdringen aan anderen, zich minimaal 18 maanden gemiddeld drie uur per week beschikbaar zijn, bereid zijn een training buurtbemiddeling te volgen, deelnemen aan bijeenkomsten en verdiepingstrainingen.

Wat geboden

Buurtbemiddeling biedt de nieuwe vrijwilligers een leerzame, zinvolle en interessante tijdsbesteding waarin actief een bijdrage wordt geleverd aan de leefbaarheid van de dorpen, een professionele training conflictbemiddeling waar je altijd wat aan hebt, zowel in het werk als bemiddelaar als privé. Verder biedt Buurtbemiddeling begeleiding en ondersteuning, steeds meer ervaring in luisteren, vragen stellen, gesprekken leiden, contact leggen en helpen herstellen van de communicatie.

Interesse?

Mail dan naar buurtbemiddeling@nunspeet.nl. Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Hettie Schoonhoven, coördinator, telefoonnummer 0341 25 94 33.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment