3821bf33 4d47 45f4 aca0 51ff009bb9f6

ELBURG - De plaquette van de Gulden Snede is hersteld en ligt weer op de vertrouwde plek, midden op de Vischmarkt in de Vesting. Dinsdag 8 juni werd deze onthult door wethouder Arjan Klein samen met dhr. Van der Poll, eigenaar van Aannemingsmaatschappij Van Gelder.

Laatste steen?

Is de plaatsing van de plaquette dan ook symbolisch de laatste steen die is gelegd? Als het gaat om de stenen voorlopig wel, de bestratingswerkzaamheden in de Vesting zijn in mei afgerond. In de Beekstraat, Jufferenstraat en de Vischpoortstraat is de bestaande bestrating opnieuw aangebracht en gevoegd. Daardoor is het loopcomfort voor alle bewoners en bezoekers van de Vesting verbeterd en is een veel rustiger straatbeeld ontstaan. Maar nog niet alle werkzaamheden zijn afgerond. In verband met de huidige Corona-omstandigheden kan nog niet al het straatmeubilair geplaatst worden.

Regenwater naar de Beek

Tijdens de vernieuwing van het straatwerk is ook onder de grond het nodige werk verricht. Er zijn nieuwe lijngoten aangebracht langs de stroken natuursteen in de Jufferenstraat en de Vischpoortstraat. Die lijngoten vervangen de verschillende putten die in deze straten aanwezig waren. Doordat de goten zijn aangesloten op de Beek loopt het regenwater netjes naar de Beek. Dit schone regenwater hoeft immers niet naar de rioolwaterzuivering.

Bouwteam-samenwerking

Vanaf eind vorig jaar heeft een team van de gemeente Elburg, Infraplus en Aannemingsmaatschappij Van Gelder vele stappen gezet om de voorbereiding en de uitvoering van de werkzaamheden mogelijk te maken. Daarbij zijn zij gevraagd en ongevraagd van advies voorzien door de projectbegeleidingsgroep. Dit is een groep die is samengesteld uit bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren uit de Vesting. Zij zijn elke twee weken meegenomen in de voorbereiding en de uitvoering en konden het bouwteam steeds voorzien van goede adviezen. Zonder deze adviezen was het uiteindelijke resultaat niet wat het nu is geworden.

0478b286 a931 4086 bfe9 ed5d87e61149

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment