thumbnail IMG 20210909 155210

ELBURG -  Vorige week donderdag vond in het Museum Elburg een bijzondere gebeurtenis plaats. Rotaryclub Oldebroek-Elburg bood een cheque aan aan de  voorzitter van het bestuur van het museum, mw. Elsabe Kalsbeek barones Schimmelpenninck van der Oije ter waarde van € 3000,00. Hierdoor werd het mogelijk om een miniatuur model van de EB 52 een ‘bons”, een soort botter met een iets andere  voorplecht, aan te schaffen en die zo in de collectie van het museum op te nemen. Het model was nu in tijdelijke bruikleen. De originele boot is gebouwd in 1835 en het schaalmodel in 1968 door Jan Jansen uit Elburg. Het bestuur en de directeur van museum Elburg Anne-Marie van Hout waren erg blij met dit royale gebaar.

De voorzitter van de Rotaryclub Harry Tijssen overhandigde de cheque in de fraaie tuin van het museum samen met Ronald Cleijsen, die namens de club jaarlijks onderzoekt welke goede doelen kunnen worden ondersteund.

De Rotary helpt om culturele en maatschappelijke activiteiten mogelijk te maken vooral in de eigen regio. De komende maand zullen de leden van de club samen met de Stichting Present Elburg weer een actie op touw zetten om mensen met een kleine beurs te ondersteunen met een verrassingspakket.

thumbnail IMG 20210909 160544

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment