DSC 0008

ELBURG  - Geen vlootschouw en geen bedrijvenwedstrijd op de eerste Botterdag vrijdag anwege de Covid-19 richtlijnen. De organisatie had echter een alternatief achter de hand  De bedrijvenwedstrijd maakte plaats voor een wedstrijd voor de vrijwilligers.  Er deden zestien schepen aan mee, allemaal uit Elburg. Geheel coronaproof.

Foto's Anja van Boven

Vandaag is het Open Monumentendag in Elburg met een ingetogen programma. 

Op deze zaterdag staan monumenten centraal. Varen op een botter kan deze dag met maximaal 6 personen en tegen een vergoeding.  Een groot aantal monumenten en alle musea zijn dan gratis of met korting te bezichtigen. Waaronder het Bottermuseum, Museum Elburg en het Orgelmuseum. In de stad zijn monumenten opengesteld, waaronder de Kazematten, Muurhuisje en het Oude Feithenhof met de profisorenkamer. De monumenten zijn te herkennen aan de Open Monumentendag vlaggen. Bij de opengestelde monumenten zijn vrijwilligers aanwezig om mensen op voldoende afstand te houden. Bij het VVV-kantoor aan de Jufferenstraat zijn plattegronden beschikbaar waarop alle opengestelde monumenten staan.

Brocante markt

De authentieke sfeer van het evenement komt verder tot uiting door een sfeervolle brocante markt langs de Beek. In de Bloemstraat staan oldtimers en accordeonist Jan Roelof Bathoorn zorgt voor nautische sferen in en rondom de vestingRond 17.00 uur sluit DJ Browbeat de dag muzikaal af met een show vanaf de Vischpoort. Kijk voor het volledige programma en de deelnemende monumenten op www.botterdagenelburg.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment