thumbnail Henk Hulst Penningmeester Triple C Reina Eigenaresse Henk van Os Voorzitter Triple C Jannie van Os

ELBURG -  Henk van Os, voorzitter van Stichting Triple C uit Elburg mocht 20 bruidsjurken in ontvangst nemen van Reina en Kristel Knaap, eigenaressen van De Bruidstuin in Oostendorp. Tijdens een recent bezoek aan de examens in Triple C in Gambia en de daarop volgende gesprekken, werd duidelijk dat bij de opleiding persoonlijke verzorging een belangrijk onderdeel het kapsel en het opmaken va een bruid is. Dit is iets dat tijdens de opleiding regelmatig geoefend wordt en ook op het examen een van de hoofdopdrachten is. Om een goed geheel hiervoor te kunnen creëren is een bruidsjurk natuurlijk ook nodig . Nu worden deze meestal gehuurd, hetgeen een behoorlijke kostenpost is voor de school.

Stichting Triple C wil door het aanbieden van vakonderwijs kansen creëren voor kansarme jongeren in zuidelijk Gambia. Het Vocational Training Centre (vakschool) is in de afgelopen 2 jaar gerealiseerd. Binnen deze school worden een viertal vakopleidingen aangeboden: bouw, kleermaker, persoonlijke verzorging en een landbouwopleiding. Met de opgedane kennis zijn ze dan in staat om een eigen toekomst op te bouwen in Gambia.

Vanaf  medio september 2018 zijn de lessen voor de driejarige opleiding gestart. De eerste 2 weken van augustus stonden in het teken van de examens om de driejarige opleiding af te sluiten. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de praktijk, zijn de examenopdrachten dan ook gericht op de activiteiten die het meest aan de orde komen in de bedrijven, waar de leerlingen met hun opleiding achter de rug aan de slag kunnen. Een grote opdracht is dan zeker de bruid er op haar best te laten uitzien. Vaak wordt hier bijna de gehele huwelijksdag voor uitgetrokken.

Na een oproep op facebook reageerde Reina zeer spontaan. Met de belangeloos beschikbaar gestelde bruidsjurken door De Bruidstuin kunnen allerlei verschillende bruiden geoefend worden. In plaats van huur te betalen, kunnen incidenteel zelfs jurken verhuurd worden, waardoor de onkosten van de school kunnen worden gedekt.

Voor meer informatie over het project kunt u terecht op de facebooksite: triplecgambia .

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment