thumbnail IMG 1038

'T HARDE  -  In 1982 kwam Paul Boer uit Dieren naar het EBC. Toen nog de Schuilplaats. Nadat hij zijn leven weer op de rit had, besloot hij iets terug te doen. En dat liep een beetje uit de hand.

Paul ging namelijk postzegels en ander ruilmateriaal verzamelen. Daardoor kon hij het eerste jaar al 50 gulden overmaken. Maar verzamelaar Paul (en ook zijn vrouw Marry) dachten dat het wel beter kon. Zo ontstond een levendige handel in onder andere postzegels, Douwe Egbertspunten, pennen, aanstekers, suikerzakjes, winkelwagenmuntjes, puzzels en nog veel meer.

Mensen in de omgeving begonnen mee te sparen en elke vier-vijf maanden vertrok er een busje vol met ‘rommel’ naar Dieren. Daar werden de postzegels afgeweekt en samen met andere spullen gesorteerd en op beurzen verkocht. Door de komst van Marktplaats ging alles nog eens in een stroomversnelling. Ook de Schapenmarkt in Oldebroek en op de Ericamarkt in Dieren was Paul een graag geziene gast. “Voor de opening stonden er soms al mensen bij onze kraam, omdat ze wisten dat we vaak bijzondere spulletjes bij ons hadden”, vertelt Paul.

Zoals gezegd liep het een beetje uit de hand. De laatste 10-12 jaar hebben Paul en Marry elk jaar ongeveer 5.000 euro overgemaakt naar de Vrienden van EBC. Dat geld werd gebruikt om een hele grote nieuwe 20-persoons bank te kopen in de boerderij (twee keer), er werden mountainbikes van gekocht (ook twee keer), een paar tuinsets, trampolines, spelmateriaal, uitjes, muziekinstrumenten en nog veel meer. “Ik wilde wel dat ik het had bijgehouden”, vertelt EBC-fondsenwerver Klaas van der Hoeven.

Inmiddels zijn Paul en Marry gestopt met het verzamelen, “maar postzegels mogen altijd worden ingeleverd” zegt Paul.

Op 13 september was het 39 jaar geleden dat Paul bij EBC binnenkwam. Bij het EBC is een mooi afscheid georganiseerd met diverse ‘oudgedienden’. Paul en Marry hebben daar hun eigen plein mogen onthullen. Een mooi plein voor twee prachtige mensen!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment