thumbnail Stoomboot

ELBURG  -  Het was even spannend of het dit jaar weer doorgang kon vinden, de intocht van Sinterklaas in Elburg. Met blijdschap maakt de organisatie nu bekend dat de goedheiligman en zijn pieten op 13 november weer aankomen in de haven van de oude vesting.

Het afgelopen half jaar zijn er door de organisatie diverse plannen gemaakt voor verschillende scenario’s. Joop Zwart, een van de organisatoren van de intocht: ‘Een evenement plannen in deze tijd is bijzonder ingewikkeld. We hebben daarom lang gewacht met het nemen van de beslissing of we de stoomboot konden laten binnenvaren. Daarnaast is het vervolgens ook nog spannend of we voor deze scenario’s wel een vergunning konden krijgen.’ Deze week kwam er witte rook vanuit het gemeentehuis. Het evenement mag doorgaan.'

Geen testen voor toegang

'De gemeente heeft onze plannen van de intocht bekeken en besloten dat wij vallen onder de zogenaamde ‘doorstroom evenementen’. Bij een doorstroom-evenement is er voortdurend in- en uitloop, zoals een kermis of braderie. Door de korte verblijfsduur en het feit dat de intocht buiten is, is het risico op besmetting klein. Van de pieten en de Sint zal wel een QR-code gevraagd worden, omdat zij uit Spanje komen varen op De Stoomboot. Dit alles natuurlijk wel onder voorbehoud van eventuele oplopende besmettingscijfers en verstrenging van de maatregelen'. 

De organisatie en medewerkers kijken er naar uit om al die vrolijke kindergezichtjes weer langs te kade te mogen zien staan! De pieten krijgen in de komende week weer een mail om zich aan te melden.

Over de intocht

Op zaterdag 13 november 2021 wordt in de middeleeuwse Vestingstad Elburg voor het twaalfde jaar op rij, in het licht van de avondschemering Sinterklaas verwelkomd. Om 17.30 uur begint het programma in afwachting van de stoomboot met aan boord Sinterklaas. Rond 18.15 uur meert de sfeervol verlichte stoomboot, met aan boord ruim 200 prachtige pieten, aan in de haven van het sprookjesachtige Elburg.

Voor dat het zover is, beleven de kinderen een uitbundig sinterklaasfeest aan de Havenkade onder leiding van de KidzDJ. Vervolgens maakt Sinterklaas een rondtoer op zijn trouwe schimmel Amerigo door de middeleeuwse straatjes van Elburg Vesting. In deze optocht loopt ook een pietenband mee, de muziekvereniging ‘Concordia’ en de Hellebaardiers van weleer. Van de daken en de nostalgische Vischpoort dalen abseilpieten af. Op de Vischmarkt staat een podium waar Sint en het publiek getrakteerd worden met optredens en ander vermaak.

Rond 20.15 uur vertrekt de Sint op zijn trouwe schimmel de duisternis in.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment