innova

ELBURG  -  Daltonschool Innova in Elburg is één van de negen locaties waar dit jaar het Daltoncongres wordt georganiseerd. De Nederlandse Dalton Vereniging viert op 3 november 2021 het 90-jarig jubileum met een congres op 9 verschillende locaties in het land, 7 locaties voor primair onderwijs en 2 locaties voor voortgezet onderwijs.

Elke 3 jaar wordt een landelijk congres georganiseerd voor pedagogisch medewerkers, leraren/docenten en schoolleiders. Het doel is om met en van elkaar te leren en de expertise met elkaar te delen. Dit jaar zullen meer dan 1500 daltoncollega’s aan het congres deelnemen.

Innova Elburg

Sinds september 2011 is Innova een gecertificeerde Daltonschool en heeft het team in de loop der jaren het Daltononderwijs op de school verder vorm gegeven. In 2019 is de naam van de school veranderd en besloot het team om meer richting gepersonaliseerd leren te gaan. Het gepersonaliseerd leren houdt, op dit moment, in dat de kinderen persoonlijke leerdoelen stellen vanaf groep 2 en de instructie op aanvraag vanaf groep 7. In januari 2020 is de licentie verlengd en kreeg de school van de visitatiecommissie terug dat Innova een zeer sterke Daltonschool is.

Daltoncongres

Het thema van het congres is delen, dalton toekomstgericht. Bij Innova Elburg is het programma samengesteld met workshops over Persoonlijke leerdoelen stellen vanaf groep 2 i.c.m. het doelen- en slimme boomconcept, Instructie op aanvraag vanaf groep 7, Reflectie: gebruik van de exit tickets, Groep doorbrekend werken in de middagen (Daltonlabs) en Dalton, executieve functies en het kinderportret (door Annemarie Wenke). De landelijke opening wordt digitaal verzorgd door Willem Wagenaar. In een uitwisselingsronde in kleine interessegroepjes worden onderwerpen als Eigenaarschap, Inrichting school en werk-leeromgeving, Groepsdoorbrekend werken, Portfolio’s en kindgesprekken en Vloeiend van groep 2 naar groep 3 behandeld.

Op elke locatie is er een breed samengesteld programma met workshops, variërend van het stellen van eigen leerdoelen in groep 2 tot talentontwikkeling door middel van gepersonaliseerd leren in het vo. Ook zijn er lezingen van o.a. Claire Boonstra (oprichtster van Operation Education, een non-profit organisatie die de transformatie naar het onderwijs van de toekomst ondersteunt), Prof. Dr. P. Robert-Jan Simons over het motiveren van leerlingen, en Leo Bormans die de wereld rond reist als “Ambassador of Happiness & Quality of Life”. Hij is schrijver van de internationale bestseller “The World Book of Happiness”.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment