thumbnail Het Baken Burgemeester 12

ELBURG - Precies 25 jaar geleden, 30 oktober 1996, werd woonzorglocatie De Voord in Elburg officieel geopend. En ondanks de impactvolle coronaperiode en de toch nog steeds geboden voorzichtigheid, staat Zorgverlening Het Baken graag stil bij deze mijlpaal. Samen met burgemeester Rozendaal hebben ze er voor zowel bewoners als medewerkers, een feestelijke middag van gemaakt. ‘Er was een uitgebreider programma bedacht voor vandaag met een bezoek aan de verschillende communities. Gezien de oplopende besmettingen in de regio hebben we dat bij moeten stellen en versobert. De feestelijkheden binnen de communities zelf konden wel doorgang vinden met een hapje, een drankje en wat muziek. Het is fijn dat er toch aandacht en belangstelling is vanuit de gemeente,’ reageert Wilfred Juurlink, bestuurder bij Het Baken.

thumbnail Bezoek burgemeester Rozendaal Zorgverlening Het Baken

Van bijzondere waarde

In de namiddag bracht burgemeester Rozendaal een bezoek aan de locatie en nam hij even de tijd met enkele bewoners en hun naasten in gesprek te gaan. ‘Het Baken is een mooie plek waarbij wij ouderen een fijn thuis bieden. Het is al 25 jaar een begrip in de gemeente Elburg en het is een geweldige mijlpaal die we nu kunnen vieren,’ aldus burgemeester Jan Nathan Rozendaal.

Met een kop koffie en een gebakje konden toch nog mooie gesprekken gevoerd worden. Iets wat zo simpel klinkt, maar van bijzondere waarde voor bewoners, cliënten en medewerkers is. En ook het uitreiken van de manden met bloembollen, een cadeau van de gemeente voor het 25-jarig jubileum, gaf aanleiding tot gesprek. Rozendaal: ‘Het is goed om te zien hoe iedereen zich inzet. We hebben een uitdagende periode gehad rondom corona, des te mooier is het om nu bij elkaar te komen om in gezelschap dit jubileum te vieren. Wat opvalt is de positieve sfeer bij bewoners en verzorgers. Dat geeft je een goed gevoel. Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit van de zorg. Het was niet altijd makkelijk, maar met de betrokkenheid van vrijwilligers en de samenwerking met de buurt staat er een goed georganiseerde en betrokken organisatie.  De bloembollen staan symbool voor een mooie en frisse toekomst die we met Het Baken vol vertrouwen tegemoet gaan.’ 

Vertrouwen

‘Omdat 25-jaar geleden locatie De Voord is geopend, hebben we de focus van het bezoek hierop gelegd, maar er is waardering en aandacht op al onze locaties vandaag,‘ vertelt Juurlink. Heel 2021 staat in het teken van het 25-jarig jubileum. ‘Van 8 tot en met 12 november hebben we een feestweek georganiseerd met activiteiten en een diner speciaal voor onze bewoners en cliënten. Het is een bijzonder zware tijd geweest voor iedereen en nog steeds hebben we last van de gevolgen van de coronacrisis. Het landelijk tekort aan zorgpersoneel helpt daar niet in mee. Aandacht, een goed gesprek, een luisterend oor, het past bij ons om hier oog voor te hebben en bij stil te staan. Dit samen vieren geeft de energie en het vertrouwen om met professionele aandacht en liefde de zorg te blijven bieden aan kwetsbare ouderen.’    
Op zondag 31 oktober is in een feestelijke dienst op De Voord ook aandacht geschonken aan dit jubileum. Daarnaast werd een nieuwe geestelijk verzorger voorgesteld: ds Jan Willem van de Kamp.

 

 

Over Het Baken

Zorgverlening Het Baken is 25 jaar geleden op initiatief van een breed palet van kerken opgericht. De wens was een ‘eigen’ verpleeghuis voor mensen op de Noordwest Veluwe. Zorgverlening Het Baken biedt professionele zorg en ondersteuning aan meer dan 350 ouderen die een intensieve zorg- of behandelvraag hebben. Samen met de cliënt en diens naasten wordt meerwaarde voor leven en welbevinden gecreëerd vanuit (indien nodig ondersteunde) eigen regie en positieve gezondheid. Zo kunnen mensen die hier wonen of tijdelijk verblijven hun leven leiden zoals zij zich wensen, of van huis uit gewend zijn. Naast verpleeghuiszorg en behandeling (ook aan huis en poliklinisch) biedt Het Baken ook dagbegeleiding en herstel- en revalidatiezorg. Het Baken heeft woonzorglocaties in Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Hattem.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment