nu

ELBURG - Op vrijdag 5 november bezochten leerlingen van het Nuborgh College Lambert Franckens diverse bedrijven in de regio in het kader van onderzoeksvaardigheden. Met dit project werkten de leerlingen uit klas 3 aan het ontwikkelen van interview- en presentatietechnieken. Tegelijkertijd was het een mooie kans voor ze om zich te oriënteren op de beroepenmarkt en diverse beroepssectoren.

Leerlingen maakten kennis met diverse bedrijven door presentaties en rondleidingen. Ook hebben ze medewerkers geïnterviewd om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden. Mevrouw Den Boer (decaan en organisator): “'Het was ontzettend leuk om te zien hoe de leerlingen hun interview afnamen. Ze hadden dit goed voorbereid en hadden mooie en originele vragen bedacht. Interviewen is een hele nieuwe vaardigheid voor ze, sommige leerlingen moesten daar even aan wennen, anderen pakten dit heel natuurlijk op.”

Na afloop van de bezoeken hebben de leerlingen hun uitkomsten aan elkaar gepresenteerd. Veel leerlingen noemden dat het hen opviel hoeveel er allemaal achter de schermen bij een bedrijf of organisatie gebeurt.

Reacties van enkele leerlingen:

‘De mensen van het bedrijf waren heel enthousiast en konden goed overbrengen wat ze deden. Dat maakte mij ook enthousiast om goed te luisteren en interesse te krijgen voor dit vakgebied.’ – Yannick (Aartec & Suurmond) ‘Ik dacht altijd dat een werkdag bij de gemeente elke dag hetzelfde zou zijn. Maar ik ontdekte dat elke dag anders is. Het viel mij ook op dat er heel veel verschillende vakgebieden zijn.’ Deborah – Gemeente Oldebroek ‘Ik vond het erg leuk, omdat de mensen heel open waren en gastvrij. Ze waren goed voorbereid op ons bezoek en namen echt de tijd voor ons.’ Maud & Marissa – Prins Bouw

Aan dit bedrijfsbezoek werkten de volgende bedrijven mee: Aarding, AartecSuurmond, Basisschool PWA, FriX, Gemeente Elburg, Gemeente Oldebroek, Heicom, Hellebrekers, Kayim Group, Machinefabriek Elburg, Nuborgh College, Prins Bouw, Scheffer Groep, Spring Store, Veluwe Mondzorg.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment