thumbnail Luthers Bach Ensemble 2

ELBURG -  Op vrijdagavond 17 december komt het Luthers Bach Ensemble uit Groningen naar Elburg voor een uitvoering van het Magnificat (BWV 243) en cantate V uit het Weihnachts Oratorium van Johann Sebastian Bach. Samen met het Orgelmuseum wordt een muzikaal programma aangeboden.  

Het Luthers Bach Ensemble is in de provincie Groningen een begrip. Het is het enige professionele barokensemble (koor en orkest) van het noorden van het land en staat onder leiding van organist en dirigent Tymen Jan Bronda. In december beleeft het ensemble haar derde lustrum.

Op vrijdag 17 december speelt het ensemble in de Grote- of St. Nicolaaskerk van Elburg.  Het concert begint om 20.00 uur, en uitgevoerd worden zowel het Magnificat als de vijfde cantate uit het Weihnachts Oratorium, beide gecomponeerd door Johann Sebastian Bach.

Het concert in Elburg vindt plaats in samenwerking met het Nationaal Orgelmuseum, op steenworp afstand van de kerk. Bezoekers aan het concert op 17 december kunnen diezelfde middag in het Orgelmuseum tegen 50% korting op de normale prijs een muzikale rondleiding volgen van circa een uur (€3,50 pp in plaats van €7). De rondleidingen starten om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Aanmelden is een vereiste; dit kan via info@nationaalorgelmuseum.nl

Daarnaast bieden diverse horecagelegenheden in de historische binnenstad deze avond een speciaal concertmenu aan; hiervoor dient men zich rechtstreeks tot de betreffende restaurants te wenden. De lijst van deelnemers is op de website van het Orgelmuseum te vinden: www.nationaalorgelmuseum.nl (onder ‘activiteiten’)

De kaartverkoop voor het concert vindt plaats via www.luthersbachensemble.nl en via de balie van het Orgelmuseum. Reguliere kaarten kosten € 30,- per stuk, voor jongeren tot en met 18 jaar geldt een gereduceerd tarief van €15,-

Uitvoerenden

Luthers Bach Ensemble (ripiënisten, solisten & barok-orkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda

Channa Malkin (sopraan) | Lucia Caihuela (sopraan) | Robert Kuizenga (altus) | Benedict Hymas (tenor) | Marc Pantus (bas)

Locatie Orgelmuseum: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg

Locatie Grote Kerk: Zuiderkerkstraat 1, Elburg

Parkeren is gratis, op de parkeerplaats net buiten de oude vesting. Vanaf hier is het circa 5 minuten lopen naar kerk en museum.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment