thumbnail Winaars Gelderse Roos Publieksprijs Arent thoe Boecop

ELBURG -   Op 15 november verraste Erfgoed Gelderland de winnaars van de Gelderse Roos Prijs 2021 met een bezoek.  Er zijn twee prijzen uitgereikt. Het project met de meeste publieksstemmen en daarmee de winnaar van de Gelderse Roos Publieksprijs, is het boek en de bijbehorende website: ‘Elburg en Omstreken in Oorlogstijd, 1940-1945’, van de Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop. Rozet en Muziektheater De Plaats overtuigden de jury en wonnen de Gelderse Roos Juryprijs met het muziektheaterspektakel ‘Op het Puin’.

Winnaar Gelderse Roos Publieksprijs 2021 - Elburg en Omstreken in Oorlogstijd

De Gelderse Roos Prijs geeft een podium aan erfgoedprojecten met impact, stimuleert creativiteit en zet vrijwilligers in het zonnetje. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door Erfgoed Gelderland. Dit jaar stond daarbij de vraag centraal: Wat heeft u het afgelopen jaar gedaan om in contact te blijven met uw vrijwilligers en uw publiek? Erfgoed Gelderland ontving 24 uiteenlopende projecten van stichtingen, musea en verenigingen door heel Gelderland. Dit varieerde van audiotour tot escaperoom en van boek tot toneelvoorstelling. Op 15 november zijn de juryprijs en publieksprijs uitgereikt. De winnaars ontvingen €1000 en een tastbare Gelderse Roos gemaakt door CODA ExperienceLab.

Boek en website ‘Elburg en Omstreken in Oorlogstijd ‘1940-1945’ winnaar publieksprijs
Gedurende de maand september kon ook het publiek stemmen op de verschillende projecten. In totaal zijn er 5293 unieke stemmen binnengekomen via de website, verdeeld over de 24 projecten. De winnaar met 1055 stemmen was het project: ‘Elburg en omstreken in oorlogstijd 1940-1945’ van de Oudheidkundige Vereniging Arent thoe Boecop. In het kader van 75 jaar bevrijding maakte de vereniging een omvangrijk herdenkingsboek met een ondersteunende website over Elburg ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het omvangrijke boek (480 pagina’s) is samengesteld door de Elburger historicus Willem van Norel. De vereniging deelde het onder meer op scholen uit, met veel positieve reacties tot gevolg.

 Op erfgoedgelderland.nl vindt u meer informatie over de prijs en de genomineerden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment