thumbnail 2021 10 Jan de Jager

’t HARDE - De lezing van Jan de Jager is verplaatst naar maandag 29 november. Die avond vertelt Jan de Jager in de Bibliotheek in ‘t Harde over zijn pelgrimstocht naar Santiago en over een hike naar de gletsjer waar de Ganges ontspringt. Hij ondersteunt zijn verhaal met veel beeldmateriaal. Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert deze lezing in het kader van Nederland Leest. 

Sfeerimpressie van de wandelaar

De weg is lang en slingert over heuvels naar de einder. De zon brandt, het water is bijna op. De pelgrim overweegt: verder lopen of buiten slapen? De wereld is eenvoudig voor de wandelaar, het gaat om water, voedsel en onderdak. In de eenzaamheid lopen de gedachten mee, soms een andere kant uit. Of ze verstillen zelfs, opgaand in de directe sensaties van de wandeling. De pelgrim heeft alle tijd. Straks, in Spanje, wordt het levendig, daar krijgt de tocht een sociaal element. Voedsel en onderdak zijn er op regelmatige afstanden beschikbaar. Maar ook daar, zelfs in de drukte, zijn er lange eenzame stukken – de wijde Meseta na de grote stad Burgos, de Montes de Léon en de wouden van Galicië.

Pelgrimstocht van vier maanden

In november is het drie jaar geleden dat Jan de Jager terugkwam van zijn pelgrimstocht, die vier maanden heeft geduurd. Hoe beleefde hij de tocht, wat was zijn motief, wat kan men onderweg zien en meemaken? Voor ieder die geïnteresseerd is in pelgrimstochten, overpeinzingen en zelfs voor iemand die de tocht wil maken...

Informatie

Datum: maandag 29 november

Locatie: Bibliotheek Noord-Veluwe in ‘t Harde, Herenveldweg 7, 8084 EK ‘t Harde

Aanvang: 20.00 uur

Prijs: € 3,50

Reserveren via bibliotheeknoord-veluwe.nl

In verband met het beperkte aantal plaatsen is reserveren aan te bevelen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment