thumbnail Foto Enerigemaatje

ELBURG  -  Wil je graag een verschil maken voor mensen met een kleine beurs en heb je een passie voor energiebesparing? Geef je dan op als energiemaatje bij duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. Op 8 december organiseert Veluwe Duurzaam een gratis trainingsavond voor de geïnteresseerde vrijwilligers.  Een energiemaatje is er voor inwoners met een kleine beurs. Deze inwoners gaan samen met de vrijwilliger aan de slag met energiebesparing. Een maatje geeft niet alleen handige tips, maar luistert ook naar de inwoner en kan ‘out of the box’ denken.

Traject energiemaatje
Het energiemaatje is een nieuw project van Veluwe Duurzaam. Een vrijwilliger is negen maanden lang betrokken bij een inwoner en helpt deze met energie besparen. Om de drie maanden gaat het maatje langs om de inwoner te motiveren, tips te geven en een leuk energiecadeau mee te geven. Aan het einde van de negen maanden wordt de balans opgemaakt om te zien of het doel is gehaald en de energierekening lager is geworden.

Training
Op dinsdag 8 december wordt er een gratis training gegeven voor de geïnteresseerde vrijwilligers. Tijdens de training komen onderdelen als gespreksvoering en kleine energiebesparende tips aan bod en is er de gelegenheid om vragen te stellen. Ook wordt er meer informatie gegeven over de selectieprocedure.

Vrijwilligersbijdrage
Een energiemaatje komt ongeveer drie tot vier keer bij iemand thuis om te kijken naar kleine, energiebesparende mogelijkheden. Een aantal keer per jaar zijn er ook terugkomavonden bij Veluwe Duurzaam om kennis en ervaringen te delen met andere vrijwilligers. De energiemaatjes ontvangen een vrijwilligersbijdrage voor hun inzet.

Aanmelden
Iedereen die zin heeft om aan de slag te gaan als energiemaatje, kan zich voor 6 december aanmelden voor de training. Dit kan via:  www.veluweduurzaam.nl/energiemaatje Als er te veel aanmeldingen zijn voor de training, selecteert Veluwe Duurzaam kandidaten onder meer op woonplaats.

Over Veluwe Duurzaam

Veluwe Duurzaam is het onafhankelijke duurzaamheidsloket van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Inwoners, bedrijven en organisaties kunnen hier terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing en het verduurzamen van hun woning, gebouw of tuin.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment