thumbnail FB Image RK Gld

ELBURG  -  Het Rode Kruis levert in toenemende mate COVID-19 noodhulp en ondersteuning in ziekenhuizen en zorginstellingen. Tegelijkertijd doen gemeenten steeds vaker een beroep op onze vrijwilligers om te helpen bij de opvang van vluchtelingen. Daarom zijn we momenteel dringend op zoek naar EHBO-ers die daar hun steentje aan willen bijdragen en die zich blijvend willen inzetten als hulpverlener bevolkingszorg of evenementenhulpverlener. 

Sinds begin november ondersteunen Rode Kruis vrijwilligers de vluchtelingenopvang in Vierhouten. “Je kunt op deze manier iets betekenen voor anderen die niets meer hebben, vertelt Rode Kruis vrijwilliger Maarten Nouwen. We bieden een luisterend oor, sorteren kleding en delen die uit. Deze inzetten gaan niet over reanimatie of eerste hulp. Soms is de beste hulpverlening dat je er gewoon bent voor mensen, in je Rode Kruis uniform. Dat stelt gerust”.

Iedereen met een geldig EHBO-diploma kan zich als vrijwilliger inzetten voor het Rode Kruis. Heb je nog geen EHBO-diploma? Bij het Rode Kruis kun je een gratis uitgebreide EHBO-opleiding krijgen, bestaande uit een online deel van 14 uur en een praktijkdag, gevolgd door aanvullende opleidingen om hulpverlener bevolkingszorg of evenementenhulpverlener te worden. Samen met de andere vrijwilligers help je kwetsbare mensen en werk je samen om respect en hulpbereidheid te bevorderen, zodat in tijden van nood niemand er alleen voor staat.

Meer informatie over deze vrijwilligersvacatures vind je hier: 

https://afdeling.rodekruis.nl/gelderland/vacatures/hulpverlener-bevolkingszorg-vrijwillig/

https://www.rodekruis.nl/vacatures/evenementenhulpverlener-vrijwillig/

Het Rode Kruis Elburg en Oldebroek zoekt ook enthousiaste coördinatoren, daar is geen EHBO-diploma voor nodig. Wil je meer weten? Neem dan contact op met districtsmanager Marja de Reus, 06-12828032, of meld je aan via vacature.gelderland@rodekruis.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment