sneeuw

Door Matthijs van der Linden - Weeronline

De Sint is weer op weg naar Spanje en dan rijst natuurlijk de vraag wat we met Kerst kunnen verwachten. En dan vooral of er kans is op sneeuw. Het antwoord is zowel duidelijk als onbevredigend, want we weten dit nog niet. Wel neemt de kans op kou iets toe. Deze week is het vaak kouder dan normaal met vanavond en in de nacht naar woensdag regen en natte sneeuw. De sneeuw kan tijdelijk blijven liggen. ’s Nachts kan het regionaal een beetje vriezen.

Het vooruitzicht naar het weekend laat een stijgende temperatuur zien en ook een grotere kans op regen. Overdag is het, vanaf zondag, waarschijnlijk 6 tot 9 graden en daarmee is het iets zachter dan normaal. Volgende week wordt de verwachting onzekerder. We kunnen het vrij zachte weer nog een tijdje houden, maar vooral later in de week wordt het mogelijk een paar graden kouder.

Kans op kou neemt toe

De weermodellen laten voor later in de maand een hogere luchtdruk zien. Daarmee neemt de kans op grootschalige regengebieden vanaf de oceaan af en ook zeer onstuimig weer met kans op storm is daarmee minder waarschijnlijk. Maar daarmee hebben we nog geen witte Kerst. Rustiger weer kan eind december vorst opleveren, maar ook kil en grijs weer met een paar graden boven nul. En om een witte Kerst te krijgen moet het ook nog een keertje sneeuwen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment