ELBURG  -   De gemeente Hattem heeft gevraagd om met ingang van 1 januari 2022 toe te treden tot de samenwerkende rekenkamercommissies van Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Hattem wil hiermee de kwaliteit van het instrument rekenkameronderzoek voor de gemeenteraad vergroten. De rekenkamercommissies van Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten staan positief tegenover toetreding van Hattem. Dat geldt ook voor de presidia van de gemeenteraden van de bestaande deelnemende gemeenten. Nu zijn de gemeenteraden formeel aan zet om hierover een besluit te nemen. Dat zal de komende maanden plaatsvinden.

De voorzitter van de samenwerkende rekenkamercommissies, René de Vries, reageert verheugd: “We zien voordelen in toetreding van de gemeente Hattem omdat daardoor een ruimer, want gezamenlijk, onderzoeksbudget ontstaat. Maar ook vanwege de onderlinge vergelijking van de gemeenten bij de onderzoeken. We wachten nu eerst de behandeling van het verzoek in de gemeenteraden af, want zij moeten daarover de beslissing nemen.”

De rekenkamercommissies van de gemeenten Elburg, Nunspeet, Putten en Oldebroek werken vanaf 2005 samen door middel van een zogeheten personele unie, bestaande uit een externe voorzitter en twee externe leden. De rekenkamercommissies van deze gemeenten selecteren in principe dezelfde onderwerpen voor rekenkameronderzoek, dat gezamenlijk en gelijktijdig in de deelnemende gemeenten wordt uitgevoerd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment