thumbnail Foto Voedselbank Elburg Oldebroek 2

ELBURG - Zo’n 90 huishoudens die zijn aangesloten bij de Voedselbank Elburg-Oldebroek ontvangen deze maand een praktisch energiebespaarpakketje. Deze bevatten een ledlamp, stekker met aan-/uitschakelaar en een flyer met informatie. Hiermee kunnen huishoudens die minder te besteden hebben op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met energiebesparende maatregelen en besparen op hun energiekosten. Initiatiefnemers van de pakketjes zijn de zeven regiogemeenten, de voedselbank en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. Met de oplopende gasprijzen is het nog belangrijker geworden om energie te besparen. Dit  kan al door een aantal kleine dingen in je woning aan te passen, zoals zuinige verlichting en een schakelaar waarmee je apparaten helemaal uit kunt zetten.

Eerste stapVoedselbank Elburg-Oldebroek ontving deze week de bespaarpakketjes. Henk de Groot van Voedselbank Elburg-Oldebroek: “Onze klanten zijn vaak niet met energiebesparing bezig. Zij hebben andere zorgen aan hun hoofd. Met deze energiepakketjes wordt een eerste stap gezet: het is een aanzet om er verder over na te denken. Bovendien breng je energiebesparing hiermee heel dichtbij: een stekker en een lamp zijn heel concreet.”

Wethouder Arjan Klein, gemeente Elburg, was ook bij de uitreiking. Hij merkt op: “Ik vind het mooi dat er juist kleine maatregelen in de pakketjes zitten. Iedereen kan met deze producten energie besparen. Of je nou meer of minder te besteden hebt.”

Ook Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten en Voedselhulp Nunspeet ontvangen de energiebespaarpakketjes. Veluwe Duurzaam en de gemeenten leveren de pakketjes aan en de voedselbank deelt ze uit aan de huishoudens.  

Over Veluwe Duurzaam

Veluwe Duurzaam is het onafhankelijke duurzaamheidsloket van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Inwoners, bedrijven en organisaties kunnen hier terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing en het verduurzamen van hun woning, gebouw of tuin.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment