thumbnail DSC7549

ELBURG - Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Judith Pelleboer van Deux Leefstijl gaat 1-op-1 aan de slag met vrouwen die aan goede voornemens willen werken. Veel mensen hebben goede voornemens opgesteld. Vaak staan die in het teken van bewegen, afvallen of fitter worden. Toch houden maar weinig mensen dit vol. Wat kan je doen om het slagingspercentage van je goede voornemen te vergroten? We vragen het Judith Pelleboer, Leefstijlcoach bij Deux Leefstijl.


“Een van de moeilijkste dingen, vinden we gedragsverandering bij onszelf. Daar schamen we ons vaak voor. Toch is het niet zo vreemd dat het zo moeilijk is om jezelf te managen. Dat het zo moeilijk is, heeft veelal te maken met onbewust en automatisch gedrag. Maar liefst 95% van ons gedrag doen we op de automatische piloot, zonder erbij na te denken. Bijvoorbeeld naar je werk rijden, tandenpoetsen of dat koekje om 16.00 uur. En dat onbewuste gedrag zit ons vaak in de weg als we dingen willen veranderen”, legt Judith uit.  

Stap voor stap

“Onbewust automatisch gedrag bepaalt dan ook voor het grootste deel de resultaten die we boeken in ons leven. Niet alleen hoe fit we ons voelen, maar ook op ons werk en in onze relatie. Als je iets wil veranderen begin dan met kleine en concrete stapjes. Bijvoorbeeld: Pak een gezond alternatief voor die middagsnack, maak dagelijks een korte lunchwandeling of begin de dag met een glas water. Als je klein begint is de kans van slagen groter en dat motiveert enorm. Ik merk bij mensen dat kleine veranderingen tot grote resultaten leiden”, aldus de leefstijlcoach.

Doelen

“Het helpt ook als jij je doelen deelt met anderen. Leg uit waarom je even geen alcohol drinkt, je zult zien dat er veel begrip voor is. Ook het visueel maken van doelen helpt vaak. Plak bijvoorbeeld een Post-it op een plek die je vaak ziet en waar jouw meetbare doelen staan. Blijft het moeilijk om zelf tot gedragsverandering te komen, schakel dan hulp in. Want het kostbaarste bezit is je gezondheid”, besluit Judith.

Integraal

Als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach helpt Judith vrouwen met gedragsverandering. Met haar aanpak gaat ze voor langdurige resultaten. Dat geldt niet alleen voor overgewicht, maar ook voor stress en andere gezondheidsklachten.

Kennismaken?

Wilt u kennismaken of meer informatie over een gezonde leefstijl? Neem dan eens een kijkje op de website van Deux Leefstijl: www.deuxleefstijl.nl of neem telefonisch contact op via 06 53 76 27 90. 

ADV

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment