IMG 220110 N309 overzichtkaart

't HARDE - In 2023 wil de Provincie Gelderland groot onderhoud uit aan de N309 tussen ’t Harde (A28) en Epe (A50).   Op 19 januari is een digitale informatiebijeenkomst voor wie vragen heeft over deze plannen op grondgebied van gemeente Epe. De toelichting voor de plannen op het grondgebied van gemeente Elburg volgt in februari.

Voorbereidingen

Tijdens de voorbereidingen kijkt de provincie hoe  de verkeersveiligheid op de weg verbeterd kan worden. Onderzocht worden daarom wat de knelpunten rond de N309 tussen t Harde en Epe zijn, welke oplossingen daarvoor denkbaar zijn en welke punten we uiteindelijk gaan aanpassen. Gelderland is daarvoor in gesprek met onder andere de gemeente Epe en Politie Oost Nederland.

Gekeken wordt hierbij onder meer naar:

  • Het verbeteren van de oversteek voor fietsers door de midden geleiders te verbreden. Dit doen we bij de Zuidweg, Griseeweg en Koekenbergweg in Epe.
  • De verkeerslichten op de kruispunten worden vervangen door slimme verkeerslichten. Deze zorgen voor veiliger verkeer en een betere doorstroming.
  • Het voorkomen van ongevallen met dieren door het plaatsen van wildroosters en rasters.

Asfaltonderhoud

Bij het groot onderhoud aan de N309 wordt de toplaag van het asfalt vervangen. Die laag slijt, door het verkeer dat erop rijdt en doordat de weg het hele jaar wordt blootgesteld aan weer en wind. Daarom is het normaal dat eens in de circa 9 jaar groot onderhoud nodig is.

'Als we asfalt vervangen, proberen we zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken. En we zetten in op zo min mogelijk CO2-uitstoot. We werken dus zo duurzaam mogelijk en proberen de overlast tijdens het werk tot een minimum te beperken,' laat de provincie weten.

Werkgebied N309 in 2 delen

Het werkgebied voor groot onderhoud N309 is opgedeeld in 2 delen:

  1. Vanaf de snelweg A50 tot aan de gemeentegrens Elburg
  2. Gemeentegrens Epe/Elburg tot aan de snelweg A28

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment