thumbnail INNOFEST1

ZWOLLE/ELBURG -  Twee startups uit Regio Zwolle krijgen de kans om hun innovatie kosteloos te testen tijdens Bevrijdingsfestival Overijssel op donderdag 5 mei 2022. Vroegtijdig testen in de praktijk brengt belangrijke innovatieve oplossingen sneller en succesvoller op de markt. Startups kunnen zich aanmelden via innofest.co/validatielab-zwolle/. ZWINC, Kennispoort Regio Zwolle en de gemeente Zwolle werken samen met Innofest om startups verder te helpen.

Innofest helpt startups bij het maken van een test voor hun innovatie. Door te testen in de praktijk komen startups erachter wat de sterktes en verbeterpunten van hun prototypes zijn. Startups uit Regio Zwolle kunnen zich aanmelden tot maandag 7 maart 2022 via innofest.co/validatielab-zwolle/. De deelnemende startups gaan door een selectieproces met workshops, waarbij ze kennis opdoen over het opzetten van een testcase. Elke startup die deelneemt krijgt de kennis die ze nodig hebben bij het opzetten van een testcase. Uiteindelijk mogen twee startups uit Regio Zwolle hun innovatie ook kosteloos testen bij Bevrijdingsfestival Overijssel.

Testen van innovaties
Negen op de tien innovaties falen, omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Dit kost ondernemers een hoop tijd, geld en energie. Daarom helpt Innofest startups bij het maken van een test en koppelen ze deze aan living labs. Dit zijn testlocaties die zo dicht mogelijk bij de realiteit komen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment