thumbnail Wildemaetschool 1

ELBURG  -  Afgelopen week was het zover: de eerste basisschoolleerlingen kregen lessen Techniek en Technologie in het TechLab Elburg! Onder enthousiaste begeleiding van instructeur René Hoven starten in januari en februari de leerlingen uit groep 7 en 8 met een les robotica. Hoewel de officiële opening van het TechLab nog even duurt, komen per schooljaar deze leerlingen zes keer naar het TechLab.

Het enthousiasme van leerlingen is groot. Lotte: “Ik vond het superleuk! Ik heb met robots gewerkt en dat vind ik altijd leuk.” Lukan vertelt: “Ik hou van robots, dus ik vond het heel leuk. Ik vind het leerzaam en vind het belangrijk dat robots bijvoorbeeld ook voor ziekenhuizen worden gebruikt.”

Jozua vult aan: “Ik vond Lego Spike erg leuk, omdat je dan kan bouwen en het gaat bewegen. En ik heb gewerkt met een robot die je kan programmeren, zodat er bijvoorbeeld een sirene afgaat.” Jasmijn en Linde vertellen het besturen van robots leuk te vinden en “dat je een baan moest tekenen met stiften in verschillende kleuren en dan gaat het robotballetje die baan volgen.”

thumbnail Wildemaetschool 4

“De leerlingen ontvangen de lessen vol enthousiasme, ik hoor zoveel positieve geluiden. Vooral het werken met de verschillende robots en het programmeren blijkt favoriet en uniek te zijn”, reageert René Hoven tenslotte. “Alle leerlingen gaven aan dat ze veel plezier hebben gehad en het leuk vonden te mogen werken met materialen die ze op school niet hebben.”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment