ElburgDestijdsbannerELBURG - In april 2014 is de pagina Elburg Destijds opgericht. Elburg Destijds is een Facebookpagina voor en door Elburgers. Willeke Stam is de beheerder van Elburg Destijds, echter de inhoud van de pagina komt van Elburgers zelf. De pagina Elburg Destijds staat in het teken van de historie van Elburg, weergegeven in foto's en verhalen. Al vanaf de eerste dag van het bestaan van de pagina stroomt de inbox vol met foto's. Veel mensen sturen foto's van oud-Elburg in en vertellen hun familieverhaal. Op deze manier blijft de historie van Elburg levend en is het onderwerp 'historie' ineens weer actueel.

Willeke Stam, beheerder van de pagina is verrast: ''Het begon als een klein project naast een onderzoek voor mijn scriptie en ineens heb ik al bijna 500 likes en zijn er al bijna 100 foto's ingestuurd. Het is erg leuk dat Elburgers zo genieten van mijn pagina. Er worden veel foto's en verhalen ingestuurd, maar mensen reageren ook veel op elkaars verhalen. Dat maakt het extra leuk.''

Elburg Destijds
De naam van de pagina zegt het al, Elburg Destijds staat in het teken van historie. Elburgers of oud-Elburgers kunnen foto's insturen van vroeger. Veel mensen sturen bijgaand met de foto een persoonlijk familieverhaal in. De foto's en verhalen zijn een succes, veel mensen reageren op de ingestuurde berichten met hun eigen verhalen van vroeger. Sinds kort is het onderwerp 'klassenfoto's' toegevoegd. Mensen kunnen oude of eigen klassenfoto's insturen. De klassenfoto's worden opgeslagen in een speciaal album waarin mensen op de foto's getagt kunnen worden.

Succesvol
De pagina was vanaf dag één onverwacht succes. Binnen enkele dagen had de pagina 200 fans, binnen een maand zat Elburg Destijds al op 500 fans. Omdat Willeke niet meer in Elburg woont heeft ze Joop Zwart benaderd voor samenwerking. De pagina Elburg Destijds wil ook inspelen op de actualiteit en daar zorgt Joop Zwart voor. Als er iets in Elburg gebeurt, schrijft Joop Zwart daar een mooi verhaal over. Zo werd zijn verhaal tijdens Pasen over 'nootje pikken achter de kerk' veel gelezen. Verder heeft Elburg Destijds vanaf het begin een aantal mensen die steeds weer prachtige foto's en verhalen insturen. Zonder deze mensen zou Elburg Destijds niet zo'n succes zijn geweest.

Ontstaan van de pagina
Willeke studeert Communicatie aan de Christelijke Hogeschool Windesheim en momenteel studeert zij af bij het Stadsmuseum Harderwijk. Voor het Stadsmuseum Harderwijk heeft ze onderzocht wat Harderwijkers en cultuurtoeristen belangrijk vinden bij een bezoek aan het museum. Daar kwam naar voren dat historie scoort. De Harderwijkers willen het liefst op de hoogte gehouden worden over Harderwijkse geschiedenisweetjes. Willeke besloot hier iets mee te doen en richtte een pagina op voor Elburgers, de stad waar ze bijna haar hele leven gewoond heeft. Haar doel was om Elburgers op een leuke manier kennis te laten maken met hun eigen geschiedenis. Willeke heeft veelbelovende plannen met de pagina. Zo zit ze te denken aan een wekelijkse blog of een eigen website, ze vindt het zonde om alle foto's alleen op Facebook te laten staan.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment