DSC 0031

ELBURG - Elburg beschikt sinds vandaag, maandag 2 februari, over een eigen postzegel. Burgemeester De Lange mocht vandaag in de Elburger Boekhandel het eerste velletje zegels in ontvangst nemen uit handen van door Eeuwke van der Wal van PostNL. Op de achtergrond op het velletje staat een luchtfoto van Elburg. Deze foto is aan één kant langs de lijnen van de verdedigingsgracht uitgesneden. Op de vijf identieke postzegels zijn de contouren van de vesting te zien zoals die is afgebeeld op een stadskaart uit 1649. De Elburger postzegel maakt deel uit van de serie Mooi Nederland van PostNL.

Kijk HIER voor foto's van Anja van Boven

Sinds 2005 brengt PostNL in deze serie jaarlijks nieuwe postzegels uit. De serie staat in 2015 in het teken van de bijzondere vestingsteden die ons land nog rijk is. Deze versterkte woonplaatsen beschermden de burgerbevolking tegen aanvallen van buitenaf door de bouw van stadsmuren, hoektorens, borstweringen en stadspoorten. Dergelijke vestingsteden werden van de vijftiende tot de achttiende eeuw aangelegd. Alle postzegelvelletjes uit de serie Mooi Nederland 2015 zijn ontworpen door grafisch ontwerper Karin Langeveld van het bureau Trapped in Suburbia in Den Haag.

Naast Elburg kregen vandaag ook Bourtange (Groningen) en Naarden (Noord-Holland) een eigen postegel. Op 26 mei volgen nog twee postzegelvelletjes over Hulst (Zeeland), Willemstad (Noord-Brabant) en een verzamelvel waarin alle vijf vestingsteden zijn opgenomen.

Verkrijgbaarheid

Op de postzegels over Elburg, Bourtange en Naarden staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels over de serie Mooi Nederland zijn vanaf 2 februari te koop bij verkooppunten van PostNL in de betreffende gemeenten Elburg, Vlagtwedde en Naarden en via www.collectclub.nl. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment