rood

't HARDE - Veel enthousiasme was er op de 20ste Deelnemersdag van het Rode Kruis afdeling Elburg en Oldebroek. De 100 merendeels oudere deelnemers van de verschillende Rode Kruis- activiteiten werden verwend met een mooi muziekprogramma van het Piratenkoor "De zingende Padd'n" uit Wapenveld onder leiding van Gerrit Pannenkoek. Ook was er een goed verzorgde lunch. Er waren volop mogelijkheden voor ontmoeting en dat is het belangrijkste, blijkt uit de reacties. "We komen hier voor de gezelligheid en voor de contacten". Vanwege het jubileum werd de Deelnemersdag gehouden op een heel bijzondere locatie, de Tonnet- kazerne in 't Harde.

Kijk HIER voor enkele foto's

Het Rode Kruis afdeling Elburg en Oldebroek biedt de deelnemers aan haar activiteiten ieder jaar een feestelijk programma aan, dit jaar dus voor de 20e keer. Mevrouw en de heer Fikse uit 't Harde zijn er voor de eerste keer. Zij hebben een vakantieweek geboekt op de Henry J. Dunant en maken deze zomer een rivierencruise in Nederland. Mevrouw Fikse (80) vertelt: "We hebben altijd zelf een boot gehad en 33 jaar gevaren. Maar nu kan dat niet meer, mijn man is 83. We kijken enorm uit naar de Rode Kruis- vakantie". Mevrouw Geertje van der Beek (72) uit Oldebroek is samen met haar Welfaregroep naar de Tonnet- kazerne gekomen. Vijftien dames uit Oldebroek, die regelmatig bij elkaar komen in het Rode Kruisgebouw om te handwerken of te knutselen. "Maar bijpraten is het belangrijkste, vooral voor de alleenstaande ouderen", zegt zij. Geertje van der Beek doet dit vrijwilligerswerk al 40 jaar, eerst op de Hullen en nu al weer een aantal jaren in het Rode Kruisgebouw. De dames Bloemhard (deelnemer telefoonster van het Rode Kruis) en Heuverlink uit Elburg bezoeken allebei de creatieve middagen in de Nieuwe Feithenhof en zijn trouwe bezoekers van de Deelnemersdag. "Het was gezellig en we hebben weer veel bekenden ontmoet", is hun tevreden reactie na afloop. Veel waardering was er dan ook voor de vrijwilligers van het Rode Kruis, die onder leiding van de dames Ria Wieldraaijer en Miep van Enk zorgden voor de organisatie. Vooral de medewerking van de Jongerengroep van het Rode Kruis werd op prijs gesteld. Samen met de oudere vrijwilligers waren zij de hele dag in touw met bediening, verzorging en (rolstoel) vervoer en inspireerden menige oudere om mee te doen met de polonaise.

Inmiddels staat Het Rode Kruis, onder leiding van voorzitter Menno Broekema, in de startblokken voor het zomerprogramma. De 85 vrijwilligers van de afdeling Elburg en Oldebroek verlenen de eerste hulp bij evenementen zoals Botter- en Vestingdagen in Elburg en motorcross en wielerrondes in Oldebroek. Ook organiseert de afdeling van het Rode Kruis zelfactiviteiten, zoals eerste hulp opleidingen en cursussen, een telefooncirkel, huisbezoeken, rolstoel- en liggend vervoer, bijzondere vakanties, contactbijeenkomsten en (nieuw voor het Rode Kruis) in het najaar cursussen zelfredzaamheid. Het doel is 'meedoen in de samenleving'. Zo ondersteunt het Rode Kruis steeds meer mensen in hun wens om zichzelf te redden en - met enige hulp - zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment