ELBURG - Rond Hemelvaartsdag en Pinksteren een heerlijke molenfietstocht maken en genieten van de natuur in de lente? Vanaf de vier historische Korenmolens 'De Tijd' in Oostendorp (Elburg), 'De Hoop' in Elspeet, 'De Maagd' in Hulshorst en 'De Duif' in Nunspeet kunt u een prachtige fietstocht maken door het noordoostelijk deel van de Veluwe.

Langs weide, bossen, heide, zandverstuiving en monumenten! Onderweg zijn er diverse attractieve rustpunten (o.a. een hapje/drankje, toilet, e-bike-oplaadpunt). De duidelijke routebeschrijving is op alle vier molens, en bij Hoegen Fietsverhuur Nunspeet, beschikbaar (€1,00). De werkende korenmolens zijn in de route opgenomen; u kunt ze allen bezichtigen. De totale fietsafstand is 55 km, maar kan qua lengte gemakkelijk naar eigen inzicht worden aangepast. U kunt de fietsroute starten op één van de vier molens van uw keuze. Er is voldoende gratis parkeerruimte in de directe omgeving van de deelnemende molens.

De molens zijn in elk geval geopend op de zaterdagen 31 mei en 7 juni. Checkt u vooraf even de overige openingstijden in verband met het verkrijgen van de routebeschrijving en uw molenbezoek.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment