ELBURG - Een praktische dag voor senioren die van fietsen houden, en willen blijven fietsen. De fiets is een handig, snel, gezond en sportief vervoermiddel. Soms vinden senioren of mensen uit hun omgeving, dat fietsen onveilig is. Steeds meer fietsende senioren kiezen echter voor de e-bike, de fiets met elektrische trapondersteuning. Begrijpelijk, want met zo'n rijwiel kunnen ouderen vaak langer blijven fietsen. Maar is de e-bike behalve een snel en gemakkelijk vervoermiddel ook een veilig alternatief voor de fiets? Daarom geeft de Fietsschool van de Fietsersbond cursusdagen voor oudere fietsers. Gezond en veilig blijven fietsen, daar gaat het om. Op uitnodiging van de Gemeente Elburg wordt op donderdag 19 juni in 't Huiken, Lange Wijden 33 te Elburg een e-bikpraktijkdag gehouden voor senioren. 

Hoe ziet een cursusdag eruit?
De cursisten komen op hun eigen fiets of e-bike naar de cursuslocatie. Een fietsdeskundige bekijkt of de fietsen veilig zijn en goed zijn afgesteld. Hij geeft tips om de fiets nog veiliger en comfortabeler te maken, en informatie over aangepaste fietsen. Na de kennismaking volgt een verkeersquiz. Tevens wordt gepraat over wat er in het verkeer in de afgelopen tijd is veranderd.

De deelnemers gaan een route fietsen met een aantal moeilijke verkeerssituaties, en bespreken hoe ze daar op een veilige manier mee om kunnen gaan. Voordat ze vertrekken, doen ze fietsgymnastiek. Daardoor worden de spieren en de gewrichten wat losgemaakt; dit fietst makkelijker. Indien gewenst kunnen gehoor, ogen en reactiesnelheid worden getest. De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en ook gezellig is. Bij de afsluiting krijgen de cursisten een certificaat.

Belangstellenden voor de E-bikedag kunnen zich aanmelden via www.fietsersbond.nl of een mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (o.v.v. 'aanmelding E-bikedag Elburg 19 juni. Noteer in de mail s.v.p. naast uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd ook of u met de fiets/ e-bike komt en of u WA verzekerd bent. Deelname kost of €.5,-. Deelname is op eigen risico. U kunt zich tot 10 juni 2014 aanmelden via de website van de Fietsersbond.

 De cursusdag duurt van 9:00 tot 16.00 uur en wordt rond 12.30 uur onderbroken voor een gezellige en lekkere lunch.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment