DOORNSPIJK - Op zaterdag 7 juni 2014 van 10.00 - 16.00 uur vindt de jaarlijkse open dag van Stichting NOHE plaats. Dit zal, evenals voorgaande jaren plaatsvinden op en om de zorgboerderij aan de burg. Frieswijkweg 16b te Doornspijk. Een ieder kan een kijkje komen nemen op de boerderij, in de boerenwinkel, in de tuinen, bij de dieren en op het activiteitenterrein vol kraampjes en lekkernijen. Met leuke activiteiten voor de kinderen. Ook kan men elkaar ontmoeten en vragen stellen of informatie inwinnen over de begeleiding en zorg die er worden geboden. 

 Er zijn kramen met zelfgemaakte artikelen en voor de kinderen is er een springkussen en een ballonnenwedstrijd

Korte omschrijving zorgboerderij:
Op een rustige plek buiten het centrum van Doornspijk, omgeven door weilanden, is de zorgboerderij van Stichting NOHE gevestigd. In deze mooie en vredige omgeving kan een ieder een plekje vinden. Er worden diverse mogelijkheden geboden voor jong en oud, met uiteenlopende beperkingen, om deel uit te maken van de maatschappij. Men ziet in ieder zijn of haar kracht, waar men de focus op willen leggen om stapje voor stapje vooruit te komen met elkaar.

Er is ruimte voor mensen met diverse talenten en interesses. Zo zijn er een tuin met kas waar o.a. groenten en fruit in worden gekweekt, veel dieren die verzorging en aandacht nodig hebben, een boerenwinkeltje, een was- en strijkservice, een houtzagerij, een klussendienst en nog veel meer. Daarnaast is er de mogelijkheid om te wonen onder begeleiding (ambulant/begeleid/crisisopvang) of toch dat diploma (bijv. middelbaar of middelbaar beroepsonderwijs) te behalen, met begeleiding uiteraard.

Met oog op de medemens streeft de zorboerderij naar een fijne omgeving waar iedereen zich thuis voelt, welk traject er ook wordt gevolgd. Zodat men met elkaar verder komt. Dat niet alleen de plantjes groeien en bloeien, maar vooral de clienten!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment