P1070319

ELBURG - Enige jaren geleden ontstond er uit een enthousiaste groep leerlingen en docenten, onder de inspirerende leiding van muziekdocent Hoeve, het idee om een bigband te formeren. Bij diplomeringen, jubilea en andere festiviteiten gaf de muziekgroep reeds acte de presence. Dit bleef niet onopgemerkt en het resulteerde al snel in vragen om ook aan andere activiteiten, zelfs buiten de school, mee te werken. Uiteindelijk groeide het idee vanuit de leden van de band zelf om optredens te organiseren. Zo trad de bigband vrijdagavond 6 juni op in de muziektent in het centrum van de vesting Elburg.

 Kijk HIER voor meer foto's

Behalve musici was er tevens een tweetal zangeressen, dat het geheel leuk aanvulde. Wat een talent loopt er op de school rond! De terrassen waren vanwege het pinksterweekeinde en het prachtige weer goed gevuld, zodat er over publiek niet te klagen viel. Zelfs de directeur van de school, de heer Dijkslag uit Harderwijk was met zijn echtgenote van de partij. Er werd soms meegeklapt en gedanst, terwijl het applaus aan het einde van het optreden duidelijk aangaf, dat het publiek genoten had. De leerlingen en hun docent kregen als dank nog een drankje aangeboden. Kortom, een succes en zeker voor herhaling vatbaar. Bij de aanstaande diplomeringen zal de band zeker ook weer van de partij zijn!

Met het oog op toekomstige optredens heeft de groep inmiddels een herkenbare out-fit in de vorm van een "LF-blauwe" polo, zodat de bigband duidelijk herkenbaar is als muziekgroep van de school!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment