zweef

ELBURG - 10 leerlingen van Vwo 4 en een aantal docenten van Lambert Franckens gingen vrijdag 6 juni de uitdaging aan. Al enige jaren heeft de sectie natuurkunde contact met de Zweefvliegclub Biddinghuizen.. Dit resulteert jaarlijks in een les aanschouwelijk natuurkunde onderwijs in de aula van de school, waar voor die gelegenheid een zweefvliegtuig wordt geplaatst en een heuse zweefvliegvlucht.

Kijk HIER voor een fotoreportage

Vrijdag 6 juni was het zover en beleefden leerlingen en docenten hun ultieme vliegavontuur. Op deze uitgelezen, zonnige dag ging iedereen een voor een de lucht in en kon er van de meest mooie vergezichten genoten worden. Het heldere en zonnige weer zorgde voor prachtige uitzichten richting Dronten Lelystad, Harderwijk, Elburg, Zwolle en Kampen.

Na een eerste spannend moment van het omhoog getrokken worden door middel van een lier, belandde een ieder in een prachtige wereld, waar de stilte de boventoon voerde. Vooral in het begin van de middag was de thermiek geweldig en bleven de leerlingen soms wel meer dan een kwartier in de lucht. Later op de middag zorgde de verminderde thermiek voor een geringere hoogte en duurde de tripjes aanzienlijk korter. Toch had iedereen een fantastische middag en voor de docenten betrof het een categorie onder het kopje"Leraar, elke dag anders!"

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment