Van Kinsbergen cycling team

ELBURG - Op 5 juni heeft het Van Kinsbergen cycling team, bestaande uit drie medewerkers van het Van Kinsbergen college Geke van der Beek, Youki Erdkamp en Bart de Zwaan, zich ingezet voor het KWF door tien beklimmingen naar de top van de Alpe d'Huez neer te zetten voor het jaarlijkse fiets- en sponsorevenement Alpe d'huzes. Het Van Kinsbergen cycling team heeft hiermee bijgedragen aan de totaalopbrengst van 12.351.027 euro die deze actie tot nu toe opgeleverd heeft.

Het team vertrok al in het weekend vóór de beklimming op donderdag om vast te kunnen trainen op de cols in de buurt en de eerste zware bochten van de Alpe d'Huez zelf. 'Het was een bijzondere en emotionele ervaring. Je fietst met in je achterhoofd telkens de gedachte dat opgeven geen optie is voor alle mensen die nu aan deze vreselijke ziekte lijden. Daarom wil je dan ook tot het uiterste gaan,' is de mening van de 3 jonge collega's van het Van Kinsbergen college.

Het team heeft het afgelopen jaar verschillende acties opgezet om sponsorgelden bijeen te brengen zoals deelname aan Kerst in de Vesting, een bloembollenactie op school en verkoop van broodjes in de pauze. Bijzonder blij waren ze met de jaarlijkse bijdrage van Jan Bakker auto's die een bus ter beschikking stelde voor het vervoer naar Frankrijk. Voor het schooljaar 2014-2015 worden inmiddels alweer plannen gemaakt om samen met een groep leerlingen de berg te bedwingen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment