Woensdag 2 juli CJG Elburg info@cjgelburg.nl

ELBURG - Hoe voorkom ik dat mijn kind in de problemen komt door een scheiding? Door als ouders goed te blijven samenwerken na de scheiding heeft dit een positieve uitwerking op de ontwikkeling van uw kind(eren). Jaarlijks zien ruim 60.000 (minderjarige) kinderen hun ouders scheiden. In bijna de helft van de situaties levert dat problemen op voor de betrokken kinderen. Sommige van deze problemen monden zelfs uit in familie drama's die het nieuws halen.

De Centra voor Jeugd en Gezin (CJG's) in de regio Noord Veluwe willen ouders informeren hoe zij, ook na de scheiding, met elkaar in gesprek kunnen blijven over de opvoeding van hun kind(eren). Daarom organiseren de CJG's binnenkort een aantal informatiebijeenkomsten 'Kind en Echtscheiding'. Tijdens de bijeenkomsten wordt onder andere informatie verstrekt over, de effecten die een scheiding heeft op kinderen en wat loyaliteiten doen met een kind. Verder komt aan de orde, hoe ouders respectvol uit elkaar kunnen gaan, hoe belangrijk communicatie is tussen ouders na de scheiding.

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor ouders van gescheiden kinderen of ouders die op dit moment in scheiding zijn. Familieleden, professionals en overige geïnteresseerden zijn ook van harte welkom tijdens de avonden.

De bijeenkomsten vinden plaats op drie verschillende Centra voor Jeugd en Gezin binnen de regio Noord Veluwe. Het zijn drie dezelfde bijeenkomsten die op drie verschillende momenten in verschillende gemeenten plaatsvinden,

De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur is er gelegenheid om binnen te lopen. Hieronder vindt u de data en locaties waar de bijeenkomsten zullen plaatsvinden.

Dinsdag 17 juni CJG Ermelo info@cjgermelo.nl

Donderdag 26 juni CJG Putten info@cjgputten.nl

Woensdag 2 juli CJG Elburg info@cjgelburg.nl

U kunt zich aanmelden via de plaatselijke Centra voor Jeugd en Gezin.

Wilt u eerst meer weten dan kunt u contact opnemen met Rico Smit, coördinator Groepswerk CJG 06 41 94 58 77 of stuur een mail naar r.smit@cjgharderwijk.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment