OOSTENDORP - Zaterdag 14 juni was het weer tijd voor het Slagwerkfestival van het Noord-Veluws Muziekverband (NVMV) waar de A- en de B-slagwerkgroep Excelsior Oostendorp aan deelnamen. Deze editie werd gehouden in 't Huiken in Elburg. De organisatie van deze dag lag in handen van Excelsior. Daarom waren er al veel leden erg vroeg aanwezig.

Na een dag met vlekkeloze organisatie, was het rond 19.00 de beurt van de B-slagwerkgroep. Zij kwamen voor het eerst uit in de Middenklasse, en daarom werd er onder de jeugdige slagwerkers ook wel gesproken van de 'grote-mensenklasse'. Het thema van het optreden was 'Pirates'. Ze speelden de werken 'Sketches of the Orient', 'Four pirates tales' en 'Curse of Tortuga'. Met hulp van 4 twil(st)ers werd een spetterend optreden neergezet wat werd bevestigd met het applaus.

Toen waren rond 20.45 de A-slagwerkers aan de beurt. Zij kwamen uit in de topklasse en speelden twee werken. Het stuk 'El-Gee' waar onlangs het ONSK mee werd gewonnen, en 'Atlantis'. Ook dit optreden was schitterend en er was ook hier een luid applaus.

Voor de publieksprijs was een publieksjury opgesteld die punten gaven voor de presentatie van de korpsen. Hierbij werden de drie klasses bij elkaar genomen. De B-slagwerkgroep was 3e in het publieksjury-klassement, maar de publieksprijs, en daarmee de felbegeerde vlag, werd gewonnen door de A-slagwerkgroep. Dat was de opmaat voor een mooie avond, want de B-slagwerkers werden bij hun eerste optreden in de middenklasse meteen 2e met 88,67 punten, een hele prestatie! Maar toen was de koek nog steeds niet op, want de A-slagwerkgroep won in de topklasse met een dikke 95 punten! Het was daardoor ook geen verassing meer wie de overallwinnaar zou zijn. Dat was namelijk ook de A-slagwerkgroep! Kortom, het was een geslaagd slagwerkfestival!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment