ELBURG - Op maandag 10 november 2014 is de dag van de mantelzorg. Een dag waarop Stichting Wiel mantelzorgers en ex-mantelzorgers graag in het zonnetje zet. Op deze dag staan we met zijn allen even stil bij het feit dat het misschien wel vanzelfsprekend voelt voor een mantelzorger om de zorg voor een naaste op zich te nemen, maar dat dit niet zo vanzelfsprekend is.

Het thema van de dag van de mantelzorg is dit jaar: "Allemaal Verhalen". Dit thema sprak tot de verbeelding en er is bedacht dat het mooi zou zijn als mantelzorgers in een uitspraak, gedicht of kunstwerk vertellen wat het voor hen betekent om de zorg voor een naaste te hebben. Een aantal van deze teksten of foto's van kunstwerken worden in een kunstroute in de vesting tentoongesteld. Wiel wil hiermee een podium geven aan mantelzorg ervaringen en wil de mantelzorg onder de aandacht brengen van bewoners en bezoekers van Elburg. Veel mensen weten niet dat zij mantelzorger zijn. Door hier meer bekendheid aan te geven, herkennen mantelzorgers zichzelf misschien in de kunstroute.

In de aanloop naar de dag van de mantelzorg, is Stichting Wiel op zoek naar (ex-) mantelzorgers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan de kunstroute. Dit kan in de vorm van een gedicht, een uitspraak bij een workshop Loesje of een beeldend kunstwerk. Stichting Wiel kan desgewenst een vrijwilliger aan de mantelzorger koppelen om te ondersteunen in het maken van een tekst of kunstwerk. Mede dankzij een bijdrage van de Stichting Dames van Den Bosch, kan de Dag van de Mantelzorg op deze wijze georganiseerd worden.

Als u mee wilt doen, kunt u zich aanmelden bij Stichting WIEL, telefoonnummer 0525-68 12 12 of info@wiel.nl . U kunt dan direct aangeven voor welke van de drie mogelijkheden u kiest. WIEL neemt vervolgens contact met u op om verder afspraken te maken.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment