muziek

ELBURG - Muziekschool De Spelerij organiseert op 27 juni de jaarlijkse einduitvoering in 't Huiken. De avond, die om 19.30 uur begint, wordt geopend met een optreden van de AMV – ers, die over de visboer zingen en spelen, vervolgens wordt er een fiets gestolen. Maar gelukkig is geheim agent Pief-Poef aanwezig om dit op te lossen. Hierna komen de diverse instrumenten aan bod met muziek van o.a. Ludovico Einaudi en Alfredo Casella. De avond vormt een goede gelegenheid om te zien en horen wat de muziekschool in huis heeft.

Op 28 juni vindt in het gebouw van de muziekschool aan De Wimpel 4a de open dag plaats. Om 10.30 wordt begonnen met een demonstratie AMV, het voortraject voor het instrumentale vervolg. De kinderen laten zien wat er in de lessen gebeurt aan o.a. de ontwikkeling van het maat- en ritmegevoel, noten lezen en zingen. Om 11.00 uur zijn er demonstraties van de instrumenten. De docenten kunnen U informatie geven over de lessen, huurinstrumenten enz.

De Spelerij kan terugblikken op een druk cursusjaar. Zo werd in oktober een ploeg van TV- Gelderland verwelkomd, die opnames kwam maken, benieuwd als men was geworden naar de succesformule uit Elburg. In februari vond in aanwezigheid van wethouder Krooneman het uitwisselingsconcert plaats met de muziekschool uit partnergemeente Haselünne. In maart kon men genieten van de beginnersavond, terwijl in dezelfde maand ook nog werd meegewerkt aan de rechtstreekse uitzendingen van de Lokale Omroep Elburg (LOE) in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Onlangs vond in de Grote Kerk de derde editie van de klassieke avond plaats.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment