ELBURG - In de week van 29 juni t/m 5 juli 2014 houdt de Dorcas-werkgroep in Elburg, Oldebroek en 't Harde een huis-aan-huiscollecte voor hiv/aidspreventie en zorg in Wikivuwa, Kenia. Op het Keniaanse platteland is weinig goede gezondheidszorg beschikbaar. Dat geldt ook voor de omgeving van Wikivuvwa. Hier leeft ongeveer de helft van de bevolking met hiv/aids. Zonder de juiste medische zorg worden hiv-geïnfecteerde mensen ernstig ziek, waardoor ze niet meer in staat zijn om voor zichzelf en hun gezin te zorgen. Het project geeft voorlichting aan schoolkinderen over het voorkomen van hiv/aids.

Kwetsbare families worden geholpen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Wezen en hiv-geïnfecteerde kinderen krijgen medische en psychosociale zorg en kunnen naar school. Er zijn hiv-tests beschikbaar en er wordt goede voorlichting gegeven over voeding en het correct innemen van medicijnen.

Helpt umee?

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in zeventien landen in Oost-Europa en Afrika 154 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken. Meer informatie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment