raad

NUNSPEET/ELBURG - Twaalf gemeenteraadsleden uit Ermelo, Elburg, Nunspeet, Nijkerk en Putten deden op 18 juni mee aan de eerste maatjesbijeenkomst van de Inclusief Groep. De Inclusief Groep wilde ze nader laten kennismaken met hun mensen die hier werken en koppelde ze aan een maatje uit hun eigen woonplaats. En het klikte gelijk.

In het bedrijfsrestaurant werden de raadsleden aan hun maatje voorgesteld. Vervolgens gingen ze samen aan de slag op de werkvloer op de afdelingen Verpakken, Electro-Montage, Post, de nootjesafdeling, catering en bij de receptie.

De stemming zat er gelijk goed in. "Kan ik hier ook solliciteren?" vroeg het Nunspeetse CDA-raadslid Karel van Bronswijk voor de grap aan zijn maatje Ciska Schuurman terwijl hij aan de lopende band nootjes stond in te pakken. "Ja hoor, natuurlijk!", antwoordde zij.

Ook zijn collega-raadsleden Marcel van Klompenburg en Harm Jan Polinder (beide SGP) en Koos Meijer (CDA) waren naar de Inclusief Groep gekomen. Arine van den Bor (Christen Unie Putten) werkte ondertussen samen met haar maatje Evert-Jan Jansen op de electronica-afdeling. "Hij is heel bedreven in het maken van een schakelkastje en vertelt ondertussen ook nog over zijn werk. Ik vind het heel waardevol om dit mee te maken".

Het Ermelose CDA-raadslid Cor Louwerse was bij maatje en plaatsgenoot Joke Knoppert van de receptie ingedeeld. Hij luisterde aandachtig mee, terwijl Joke de klanten telefonisch te woord stond.

Harm Jan Polinder (SGP Nunspeet) ging met zijn maatje Marjan Gerrits op de noten-inpakafdeling aan het werk. "Het is ontzettend leuk en leerzaam om dit eens mee te maken. Het is best aanpoten aan de lopende band, maar de sfeer op de afdeling is enorm goed. Tijdens de lunch na afloop vertelde mijn maatje Marjan met veel enthousiasme over haar werk en de Inclusief Groep. Ik vond het een fantastische ochtend!"

Raadslid Else Venhoek (De Lokale Partij Nijkerk) werkte op de afdeling Verpakken & Montage samen met haar maatje Mariët Boonstra. Om de beurt zetten ze de plastic onderdelen in elkaar. Else Venhoek was als nieuw raadslid echt onder de indruk van het bedrijf en de mensen.

Na afloop van het werkgedeelte kwam iedereen samen in het bedrijfsrestaurant waar een heerlijke lunch was klaargemaakt door raadslid Anneke Knoppert van Progressief Ermelo samen met haar maatje Ingmar Klaassen. "Heel leuk om dit zo samen te doen. Ik wist niet dat de Inclusief Groep ook zo'n goede keuken heeft met zulke vakbekwame mensen als Ingmar".

De overige maatjes waren:
Alex Kleijnen van Progressief Ermelo met maatje Fatima Sheikh. Han Dickhof (Christen Unie) uit Elburg met maatje Agnes Bouw. Jan Krook (VVD) uit Nijkerk met maatje Christine Loch. Kees van den Heuvel (VVD) uit Nijkerk met maatje Richard van den Hee. Marcel van Klompenburg (SGP) met maatje Gerrit Schouten en Koos Meijer (CDA) met maatje Gerrit de Mots.

Op 9 juli komt een tweede groep raadsleden naar de maatjesbijeenkomst. De maatjes zullen elkaar in het najaar opnieuw treffen. Wilt u op de hoogte blijven van de maatjesmiddagen of alsnog meedoen? U kunt zich hiervoor aanmelden bij de Afd. Communicatie, tel. 0341 – 274 111 of communicatie@inclusiefgroep.nl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment