ELBURG  - De gemeenten Elburg, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek hebben een netwerk ontwikkeld van Veluwse Randmeerroutes. Dit zijn wandelpaden voor recreanten en bewoners door veelzijdige natuurgebieden en landgoederen. Oude paden worden hersteld, waardoor de identiteit van het historisch landschap teruggebracht wordt.

Wandelpad door natuur en landgoederen

Een Veluwse Randmeerroute is een wandelpad door natuurgebieden en landgoederen. Waar mogelijk dwars door het boerenland en bij voorkeur over onverharde wegen. U kunt een rondje om een dorp lopen, maar ook kiezen voor langere wandelafstanden.

Herstellen oude paden voor historische identiteit

Er zijn veel oude voetpaadjes opgespeurd en opgenomen in de Veluwse Randmeerroutes. Met het zichtbaar maken en herstellen van deze oude paden brengen we een deel van de identiteit van het historische landschap terug.

Veelzijdige routes voor recreanten en bewoners

De combinatie van landschap en cultuurhistorie in de Veluwse Randmeerroutes is interessant voor recreanten. Maar ook voor bewoners, want zij ontdekken op deze manier een stukje geschiedenis van hun eigen omgeving. De routes laten de grote variatie aan natuur en landschap van onze omgeving zien. U wandelt over de heide en oude akkergronden, door de bossen en het open veenweidegebied bij het Veluwemeer. De veelzijdigheid en soorten rijkdom zullen u verrassen!

Meer informatie over de routes
Informatie over routes en verkooppunten van folders vindt u bij VVV Elburg

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment