keep

't HARDE - Als de druk van het Nederlandse Kampioenschappen eraf is dan komt in het skeelerpeloton altijd de vraag op, wat nu........ Na deze kampioenschappen leeft men naar het laatste grote Nederlands Kampioenschap op de weg toe welke dit jaar in Wezep zal worden gehouden. De rijders werken daar een ieder op hun eigen manier naar toe, de één rijd nog enkele marathons, de ander rijd een internationaal toernooi en weer een ander pakt een regiowedstrijd mee van een bijvoorbeeld Freewheel-competitie. Zo zijn er nog veel wedstrijden te rijden richting de grote toernooien.

De Keep Moving meiden stonden 4 juni aan de start van de Free-wheelcompetitie in 't Harde, Daphne, Marieke en Andrea werden in genoemde volgorde 2,3 en 4 en dat tijdens een wedstrijd die in het teken van regen stond.

11 Juni stond Marieke Kroes aan de start van een Landelijke baan Senioren in Puttenshoek, Marieke reed daar twee zeer sterke races, tijdens de 500 meter werd zij 14de en tijdens de puntenkoers 12de.

18 Juni stonden Marieke en Daphne aan de start van de Free-wheel in Heerde, onze meiden reden sterk mee van begin af aan van de wedstrijd, helaas moest Marieke de strijd vroegtijdig verlaten vanwege het verliezen van haar lens, Daphne wist de wedstrijd te winnen en maakte een sterke indruk.

Gisteren stond dan weer een landelijke baan op het programma, deze keer was men te gast in Medemblik.

Herrald beet het spits af, hij werd 23ste tijdens de 500 meter, Andrea wist op haar 500 meter door te dringen tot in de finale, door een slechte start tijdens de finale moest zij genoegen nemen met een tweede plaats. Daphne strandde in de halve finale, en wist zich dus niet te plaatsen voor deze finale.

Tijdens de Punten koers reed Herrald een degelijke wedstrijd, helaas kwam hij in het gedrang te zitten in de laatste ronde waardoor hij zijn balans verloor. Hij moest genoegen nemen met een 22ste plaats. Andrea en Daphne reden een goede puntenkoers Andrea werd 10de en Daphne werd 2de achter een sterk rijdende Gerline Crediet.

In het dagklassement werd Daphne derde en mocht naar het podium, Andrea kwam een paar puntjes te kort voor het podium. Onze meiden staan in het algemeen klassement op de eerste (Daphne) en tweede (Andrea) plaats met nog twee wedstrijden te gaan. Marieke Kroes reed haar wedstrijd op het TT-circuit van Assen, dit was een nieuw evenement, Marieke werd keurig 20ste tussen de toppers van de senioren meiden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment