1- willem en deli

ELBURG - Veertien leerlingen van sportklas 3 van het Van Kinsbergen college zijn op 19 juni de hele dag enthousiast bezig geweest te leren mensen in nood te kunnen redden.

Eerst hebben de sportklassers o.l.v. Manon van Essen het reddend zwemmen in het zwembad van de Hokseberg beoefend. De leerlingen zwommen met kleding aan in de regen en vervoerden een medeleerling of een zware pop. Ondanks dat het voor sommigen heel pittig was, vonden de leerlingen het erg leuk en nuttig om dit te oefenen.

 Na het succes van de pilot 'reanimatie' vorig schooljaar hebben de sportklasdocenten van het Van Kinsbergen college besloten opnieuw instructeur Christian Van der Weele van EHBO vereniging Doornspijk-Elburg te vragen de leerlingen de theorie en de praktijk van het reanimeren bij te brengen. De leerlingen waren zeer geïnteresseerd en stelden veel vragen.

Aan het einde van de dag waren alle leerlingen van de sportklas 3 voor het beademen, de hartmassage en het gebruik van de AED geslaagd. Ze kregen hiervoor een officieel reanimatiediploma van de Hartstichting. Met deze dag is het sportklasprogramma van klas 3 van het Van Kinsbergen college afgesloten.

AEDJoris en Niek

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment