ggd

REGIO -  In Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen kun je vanaf woensdag 12 januari zonder afspraak de boosterprik halen. Vanaf vrijdag 14 januari kun je ook in Harderwijk boosteren zonder afspraak. Voor een 1e of 2e vaccinatie kun je op alle locaties van de GGD Noord- en Oost-Gelderland zonder afspraak terecht.

Lees meer >

zelftest

Een corona zelftest hoort bij het restafval. Doe het afval van de gebruikte zelftest in een goed dichtgemaakt plastic zakje. Pas extra goed op als de zelftest een positieve uitslag gaf: doe ook dan alle onderdelen van de corona zelftest in een plastic zak voordat je het weggooit bij het restafval.

Maak het oppervlak goed schoon waar je de zelftest hebt gedaan en was daarna je handen.

Isala entree

ZWOLLE - Na een succesvolle start bij het Erasmus Medisch Centrum, sluit ook Isala aan bij de Vaccinatie Twijfeltelefoon. Het landelijke telefoonnummer 088 7 555 777 is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het coronavaccin en daarover graag advies wil hebben.

Lees meer >

lolly2

ELBURG -  Elburg start als eerste gemeente in Nederland met het wekelijks testen van schoolkinderen op corona. Leerlingen van de Admiraal van Kinsbergenschool krijgen een kindvriendelijke PCR-lolly waarop ze 30 seconden sabbelen. Zodra de school na de kerstvakantie weer open gaat, start de school met deze test.

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal: “Door kinderen twee keer per week met PCR te testen houden we de besmettingen onder controle. Volgens het RIVM zijn scholen nu de grootste besmettingshaarden voor het coronavirus waardoor leerkrachten en volwassenen in de huiselijke kring ziek worden. Op deze manier houden we de gemeenschap veilig met respect voor elkaars levensovertuiging. Als burgemeester ben ik er trots op dat we als eerste gemeente die verantwoordelijkheid nemen en zo uitval van het onderwijs proberen te voorkomen.”

Lees meer >

mee

ELBURG -  Begrijp je de informatie over corona niet goed? Zit je door corona in een moeilijke situatie? Gaat er iets mis in de zorg of ondersteuning die je krijgt? Gaat het thuis niet goed? Ben je bang? Wil je je zorgen delen? Bel dan met MEE Veluwe 055 526 9200.

Cliëntondersteuners van MEE luisteren naar je. Helpen je informatie beter te begrijpen. Geven uitleg. Denken met je mee. Wijzen je naar de juiste plek. Of zoeken samen met je naar een oplossing. Bel MEE van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. Het is gratis.

Lees meer >

thumbnail Vaccinatie

OLDEBROEK  -  De boosterprik is vanaf vandaag beschikbaar voor zorgmedewerkers van Zorgverlening Het Baken. De bewoners waar zij voor zorgen zijn de afgelopen weken al gevaccineerd. Een razendsnelle start, mogelijk gemaakt door het harde werk en de inzet van vaccinatieteam  Zorgverlening Het Baken!

Als zorginstelling mag Het Baken alle collega's vaccineren die cliëntcontact hebben of die ingezet kunnen worden als extra handen tijdens deze aanhoudende COVID- pandemie.

Lees meer >

ggd

REGIO  -  Vanaf woensdag 8 december krijgt GGD Noord- en Oost-Gelderland ondersteuning van 27 militairen bij het afnemen van testen. Het ministerie van Defensie heeft zo’n 400 militairen opgeleid tot bemonsteraar, ook leren ze met het administratiesysteem CoronIT werken.

Lees meer >

ggd

REGIO -  Het gevoel van saamhorigheid is afgenomen maar inwoners van Noord- en Oost-Gelderland zijn veerkrachtiger. Dat blijkt uit de 8e coronapeiling van GGD Noord- en Oost-Gelderland.  Sinds jaar en dag onderzoekt de GGD Noord- en Oost-Gelderland de gezondheidssituatie van de bevolking in de regio. De GGD brengt ook in kaart wat de gevolgen van de coronacrisis zijn. Deze coronapeilingen zijn gestart in maart 2020. Van 4 – 11 november 2021 vond de 8e peiling plaats. 

Lees meer >

ggd

REGIO  -  Er worden valse e-mails gestuurd uit naam van de GGD’en. In deze e-mails staat dat elke senior in Nederland verplicht een boosterprik krijgt. Wie op de link klikt om een afspraak te maken, komt uit bij een bankomgeving. Fraudeurs proberen senioren op deze manier geld afhandig te maken. Let op: een boosterprik is vrijwillig en gratis! En GGD GHOR Nederland stuurt nooit e-mails met een uitnodiging.

Lees meer >

rob mondkapje

ZWOLLE -  Isala stopt, net als alle ziekenhuizen in Nederland, met de minder urgente zorg (fase 2D). Alleen op die manier houden de ziekenhuizen in Nederland genoeg capaciteit over om de acute en urgente patiënten op te vangen. Dat zijn dus patiënten met COVID en andere acute en urgente opnames.

Veel impact patiënten

‘Dit heeft enorm veel impact op patiënten’, zegt bestuursvoorzitter Rob Dillmann. ‘Wij maken ons veel zorgen over hoe het de komende weken zal gaan. Nu zitten wij nog niet in de fase dat wij moeten triëren en mogelijk patiënten geen klinisch of IC-bed kunnen bieden en dat willen wij ook graag voorkomen. Want hoe ga je dat uitleggen aan je patiënten? Daar maken artsen en verpleegkundigen zich veel zorgen over. De kritieke planbare zorg, proberen wij zo veel mogelijk te doen, maar dat wij ingrepen moeten uitstellen is helaas onvermijdelijk.’

Lees meer >

Rijksoverheid 2 1024x576Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Helaas blijkt het noodzakelijk om planbare zorg zoals heup- of liesbreukoperaties te stoppen, zodat de meest acute zorg nog wel door kan gaan. Bijvoorbeeld zware hartoperaties, kankerbehandelingen en niertransplantaties. We willen allemaal in het ziekenhuis, bij de huisarts en de polikliniek terecht kunnen als dat nodig is. Er wordt op korte termijn geen daling verwacht in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag (school, werk, sport et cetera) door, maar wel met aanvullende regels. In de avond is bijna alles gesloten.

Lees meer >

punt

ELBURG -  GGD Noord- en Oost-Gelderland is op de volgende data aanwezig voor extra informatie en voorlichting over het coronavirus en de coronavaccinatie:

  • dinsdag 23 november, MFC Aperloo 't Harde
  • maandag 29 november, 't Huiken Elburg
  • maandag 20 december, Dorpshuis de Deel Doornspijk

Alle pop-up locaties zijn geopend van 11.00 uur tot 19.30 uur.

Lees meer >

punt

't HARDE - GGD Noord- en Oost-Gelderland is 23 november aanwezig in het MFC Aperloo in 't Harde voor extra informatie en voorlichting over het coronavirus en de coronavaccinatie. De locatie is ingericht als tijdelijke pop-up locatie met vrije inloop voor iedereen die vragen heeft of zich wil laten vaccineren zonder eerst een afspraak te maken.

De pop-up locatie bij het MFC Aperloo is op beide dagen geopend van 11.00-19.30 uur. Vrije inloop is mogelijk

Isala entree

ZWOLLE -  Het is druk in Isala, heel druk. Met bijna dagelijks een nieuw besmettingsrecord en steeds meer medewerkers die ook positief testen, maakt bestuursvoorzitter Rob Dillmann zich zorgen. ‘Maar ook deze golf gaat weer voorbij. Wij gaan het redden en dat doen wij met elkaar.’

Lees meer >

ggd

REGIO -  De GGD’en beginnen met extra vaccinaties tegen corona, de zogeheten boostervaccinaties. Bij GGD Noord- en Oost-Gelderland is gekozen voor 4 vaste vaccinatielocaties en satellietlocaties door de regio. De satellietlocaties zorgen ervoor dat zoveel mogelijk mensen zo dichtbij huis als mogelijk gevaccineerd kunnen worden. 

Mensen die zijn geboren in 1931 of eerder, ontvangen na donderdag 18 november een uitnodigingsbrief. Ná ontvangst van de uitnodigingsbrief kunnen zij een afspraak maken voor de boostervaccinatie. 

Lees meer >