ggd

REGIO - De GGD krijgt veel vragen binnen over de Corona Check-app. Maar de GGD is niet de partij die de Corona Check-app maakt of beheert. De GGDj test, doet bron- en contactonderzoek en vaccineert en registreert dit. De koppeling wordt niet door GGD Noord- en Oost-Gelderland maar landelijk geregeld.

De GGD weet wel dat heel veel mensen tegelijk deze nieuwe app willen gebruiken om een QR-code op te halen. Het advies is: geduld te hebben en het op een later moment nog een keer te proberen.

De CoronaCheck-app is een overheidsapp van het ministerie van VWS. GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft hier geen invloed op en kan hierover ook geen vragen beantwoorden. Ben je pas gevaccineerd? Dan kan het dus nog even duren voor je de QR-code kunt ophalen.

Ook goed om te weten: Pas vanaf 1 juli is de Corona Check-app geschikt om ook je reisbewijs van je coronavaccinatie(s) of positieve testen op te halen.

Gegevens die geregistreerd zijn bij de GGD

De Corona Check-app haalt gegevens op die bij de GGD geregistreerd zijn. Bijvoorbeeld of je positief getest bent geweest het afgelopen half jaar (niet langer dan 180 dagen geleden maar ook niet recent) en als je door de GGD gevaccineerd bent tegen corona. Je kunt dit zelf checken via www.coronatest.nl en je testuitslag of vaccinatie(s) bekijken. Er hoeft in MijnRIVM.nl geen vinkje voor toestemming te staan om gegevens te delen.

Voor meer informatie verwijzen we je door naar rijksoverheid.nl.